Ποιο είναι το μέλλον της μουσικής;

Ποιο είναι το μέλλον της μουσικής;

Δεν είναι σπάνιες οι αντιπαραθέσεις για το ποια είναι η καλύτερη μουσική και οι συνήθως αρνητικές απόψεις που εκφράζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία για την μουσική του σήμερα.

Η μουσική, για όσους την αγαπούν είναι μια πραγματική απόλαυση και δεν έχει σημασία το αν αυτό που ακούει ο καθένας μας ανήκει σε παλαιότερες ηχογραφήσεις, σύγχρονες ή περιέχει πειραματικούς ήχους που ίσως θα εκτιμηθούν στο μέλλον.

Υπάρχουν τόσες ηχογραφήσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν τους πάντες.

Δεν υπάρχει μέλλον, υπάρχει το αιώνιο παρόν!

Αφήστε τα νέα παιδιά να ακούν ότι θέλουν, αργά ή γρήγορα θα βρουν τον δρόμο τους, στην ουσία τα καλά χιπ χοπ έχουν σχεδόν πάντα ενσωματωμένες παλιές ιστορικές ηχογραφήσεις.

Ακούστε τζαζ, κλασική μουσική, κινηματογραφική μουσική, παραδοσιακή μουσική των λαών, αλλά και τα μοντέρνα είδη, ροκ σόουλ, ντίσκο, ναι η ντίσκο είναι ζωντανή και ακούγεται σήμερα περισσότερο από το ροκ, και αυτό είναι ίσως δίκαιο γιατί δείχνει 'πιο φρέσκια' και πιο κοντά στον ήχο που επικρατεί σήμερα.

Γι' αυτό σας λέμε συνέχεια για τα βιβλία μας, πέρα από το ότι βοηθάτε την σελίδα να επιζήσει σε μία, ας την πούμε παράξενη χώρα, μην πούμε τίποτα άλλο, θα μάθετε ή θα θυμηθείτε ηχογραφήσεις που αξίζουν. Σε κάθε βιβλίο, κάτι υπάρχει.

Η μουσική δεν πρόκειται να πεθάνει με την επικράτηση της τηλεοπτικής σαβούρας, απλά θα ψάχνει τους επιλεκτικούς φίλους της τέχνης και οι τηλεοπτικές 'μπούρδες' έχουν την σημασία τους, άλλωστε σε πολλούς ίσως αρέσει το one night stand, σημεία των καιρών.

Κώστας Ζουγρής