Champions League, εκπλήξεις, πολλά γκολ, ανατροπές

Champions League, εκπλήξεις, πολλά γκολ, ανατροπές

Ματς που όμοιά τους δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς στην Ιστορία του Champions League διεξήχθησαν απόψε σε Λονδίνο και Ντόρτμουντ, αλλά και στα περισσότερα γήπεδα.

Η διοργάνωση που προσφέρει απίστευτο θέαμα και καθηλώνει εκατομμύρια οπαδών σε όλο τον πλανήτη, προσέφερε και στην 4η αγωνιστική των ομίλων ποδοσφαιρικές παραστάσεις με πολλά γκολ (27 γκολ), «μυθικές» ανατροπές και τον κόσμο να τις παρακολουθεί με… κομμένη την ανάσα.

Στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Άγιαξ προηγήθηκε με 4-1, αλλά δύο αποβολές μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα για την ομάδα του Τεν Κάτε (Μπλιντ και Φέλτμαν) έδωσαν την ευκαιρία στην… αφηνιασμένη Τσέλσι να ισοφαρίσει σε 4-4, σε ένα όμιλο (8ο), που έχει «πάρει φωτιά» μετά την αποψινή βραδιά. Τρεις ομάδες (Άγιαξ, Τσέλσι και Βαλένθια) έχουν από επτά βαθμούς και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε τα πάντα είναι ανοικτά για τα δύο «εισιτήρια» που θα οδηγήσουν τις ομάδες που θα τα πάρουν στους «16».

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ. Η Ίντερ προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο επι της Ντόρτμουντ, αλλά στο δεύτερο μέρος οι Βεστφαλοί πέτυχαν την ολική ανατροπή με δύο γκολ του Χακίμι και ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα το «πάνω χέρι» για την πρόκριση έναντι των «νερατζούρι». Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε… δεν βγήκε στο δεύτερο μέρος.

Μεγάλη ανατροπή και στο «Μεστάγια». Μέχρι το 66΄ η Λιλ προηγούνταν με 1-0 της Βαλένθια, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά οι «νυχτερίδες» πέτυχαν 4 γκολ, επικράτησαν με 3-1 και, πλέον, είναι στο χέρι τους να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, εκμεταλλεύτηκε την «γκέλα» της Νάπολι στο «Σαν Πάολο» (1-1 με την Σάλτσμπουργκ) και με το 2-1 επί της Γκενκ προσπέρασε τους «παρτενοπέι» στο 5ο γκρουπ και, πλέον, είναι το «αφεντικό» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Ο Χάαλαντ γράφει ιστορία και ρίχνει σκόνη σε Μέσι, Ρονάλντο
Ο 19χρονος θαυματουργός της Ζάλτσμπουργκ έφτασε τα 7 γκολ, σκοράροντας και στις τέσσερις πρώτες εμφανίσεις του, ενώ οι Μέσι, Ρονάλντο χρειάστηκαν αντίστοιχα 18 και 33 ματς.

Στο 11′ ο Ερλινγκ Χάαλαντ ευτσόχησε σε πέναλτι κόντρα στη Νάπολι. Αυτό σήμαινε ότι έφτανε τα 7 γκολ σε μόλις 207 αγωνιστικά λεπτά στο Champions League. Στα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά, σκοράροντας ανά ημίωρο. Κάπως έτσι έγινε ο πέμπτος στην ιστορία του θεσμού που βρίσκει δίχτυα και στις τέσσερις πρώτες εμφανίσεις του στ’ αστέρια (Ζε Κάρλος, Ντελ Πιέρο, Ντιέγκο Κόστα, Μπαρΐμι).

Το φοβερό με τον 19χρονο Νορβηγό φορ της Ζάλτσμπουργκ είναι ότι για να φτάσει σε αυτά τα επτά γκολ χρειάστηκε όπως είπαμε μόλις τέσσερα παιχνίδια. Τη στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι χρειάστηκε αντίστοιχα 18 αγώνες και ο Κριστιάνο Ρονάλντο 33.

4η αγωνιστική – Αποτελέσματα
5ος όμιλος

Νάπολι-Σάλτσμπουργκ 1-1

Λίβερπουλ-Γκενκ 2-1

6ος όμιλος

Μπαρτσελόνα-Σλάβια Πράγας 0-0

Ντόρτμουντ-Ίντερ 3-2

7ος όμιλος

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Λειψία 0-2

Λιόν-Μπενφίκα 3-1

8ος όμιλος

Τσέλσι-Άγιαξ 4-4

Βαλένθια-Λιλ 4-1

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος