46 χρόνια Bohemian Rhapsody

46 χρόνια Bohemian Rhapsody

Το "Bohemian Rhapsody" είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο θρυλικό κομμάτι των Queen. Στην πραγματικότητα είναι ένα απο τα πιο θρυλικά κομμάτια όλων των εποχών. Αλλά τι σημαίνει στην πραγματικότητα και ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό;

Ο ίδιος ο Freddie δήλωσε ότι η ερμηνεία του τραγουδιού αφορά τον καθένα ξεχωριστά, "Το Bohemian Rhapsody δεν δημιουργήθηκε από τη μία μέρα στην άλλη. Έκανα έρευνα", είχε πει ο Freddie, ενώ συνέχισε "Πιστεύω πως ο κόσμος θα πρέπει απλώς να το ακούσει, να το σκεφτεί και μετά να αποφασίσει τι αισθάνεται".

Το Bohemian Rhapsody δεν βγήκε έτσι απλά, είναι ένα από τα πιο παράξενα, πιο μελωδικά και λιγότερο κατανοητά τραγούδια στην ιστορία. Ένα έργο τέχνης που καταφέρνει να μεταπηδά από το ένα είδος μουσικής στο άλλο για σχεδόν 6 λεπτά!
Ο Freddie είχε ένα πιάνο που το χρησιμοποιούσε ως κεφαλάρι για το κρεβάτι του. Ένα βράδυ ξύπνησε στη μέση της νύχτας, φωνάζοντας σε μια στιγμή “Εύρηκα” ! Κάθισε στο πιάνο και άρχιζε να γράφει. Όταν ξεκίνησαν να ηχογραφούν το τραγούδι, ο Freddie χρησιμοποίησε το ίδιο πιάνο που χρησιμοποιήθηκε απο τον Paul McCartney στο Hey Jude !

Ο Freddie Mercury το επιμελήθηκε ολοκληρωτικά, σημείωνε μανιωδώς νότες πάνω σε χαρτάκια, μετά τις κύκλωνε και τις πετούσε στο πάτωμα. Ήταν ο μόνος που γνώριζε την τελική μορφή του και, επειδή κάθε κομμάτι του ηχογραφήθηκε ξεχωριστά, τα υπόλοιπα μέλη των Queen πήγαιναν στα τυφλά. Μάλιστα, επίτηδες δεν αποκάλυψε σε κανέναν το νόημά του.

Ο Brian May είπε κάποτε : “Ο Freddie ήταν ένα πολύ περίπλοκο άτομο.Δεν εξήγησε ποτέ τους στίχους, αλλά νομίζω ότι έβαλε πολύ τον εαυτό του σε αυτό το τραγούδι”.

Το single συνοδεύτηκε με ένα βίντεο για την προώθηση του κομματιού, που θεωρήθηκε πρωτοποριακό. Το περιοδικό Rolling Stone ανέφερε: << Η επιρροή του δεν μπορεί υπερεκτιμηθεί, αφού "εφηύρε το video clip", επτά χρόνια πριν από την έναρξη του MTV >>
Το κομμάτι χρειάστηκε 3 εβδομάδες ηχογραφήσεων να ολοκληρωθεί και στην εποχή του αποτελούσε την πιο ακριβή παραγωγή single. Συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ "A Night at the Opera" (1975)
Το single κυκλοφόρησε στις 31 Οκτώβρη του 1975.