Πέθανε ο συνθέτης/μαέστρος αγαπημένων τραγουδιών Νίκος Ιγνατιάδης

Πέθανε ο συνθέτης/μαέστρος αγαπημένων τραγουδιών Νίκος Ιγνατιάδης

Ο Νίκος Ιγνατιάδης ήταν μαέστρος, πιανίστας και συνθέτης, είχε ενορχηστρώσει αμέτρητες μεγάλες επιτυχίες, εδικά για τον Γιάννη Πάριο.

Διέπρεψε στην ελληνική δισκογραφία τη δεκαετία του '80, γράφοντας και ενορχηστρώνοντας ορισμένα από σημαντικότερα ελληνικά τραγούδια για τους δημοφιλέστερους Έλληνες τραγουδιστές, που παραμένουν αγαπημένα μέχρι σήμερα.

Τέλη δεκαετίας του '70, αρχές '80 τον βοήθησα να κάνει καριέρα στην Ευρώπη, πολλά από τα τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες στην Ολλανδία με τον Benny Neyman, αργότερα διηύθυνε τη Μητροπολιτική Ορχήστρα του Άμστερνταμ σε ένα προσωπικό του δίσκο με τίτλο «The Olympus Symphony», για την επιτυχία του οποίου τιμήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας το 1989.

Τον είχα δει πριν από μερικές εβδομάδες στην γειτονιά μας, μου έλεγε για την περιπέτεια της υγείας του, δυστυχώς αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε.

Αυτό το τραγούδι με τον Φίλιππο Νικολάου άλλαξε την ζωή του, δεν ξέρω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χώρισε τότε από την οικογένεια του, έμενε τότε στην Νίκαια και πήγε στην Ολλανδία

Κώστας Ζουγρής