Η Taylor Swift είναι η Joni Mitchell της εποχής μας;

Η Taylor Swift είναι η Joni Mitchell της εποχής μας;

Πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια είχα μία αντιπαράθεση με τον Πετρίδη για τον τότε ισχυρισμό μου ότι η Taylor Swift είναι η σύγχρονη Joni Mitchell κάτι για το οποίο ο Γιάννης είχε έντονη αντίρρηση.

Σίγουρα σήμερα που την έχει αποδεχθεί και θα μπορούσα να πω ότι συμπαθεί, δεν έχει αλλάξει γνώμη, η Joni Mitchell γι' αυτόν είναι κάτι αξεπέραστο, όπως και για μένα, όμως τα χρόνια περνάνε, δεν μπορούμε να μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν, έτσι τολμώ να ισχυρισθώ ότι η Taylor Swift είναι μία σύγχρονη Joni Mitchell, χωρίς βέβαια να υπάρχει σύγκριση ως προς την αξία τους, όμως δύσκολα θα παραδεχθεί κάποιος ότι δεν ξεχωρίζει από την γενιά της.

Η τεράστια απήχηση που έχει, δεν είναι τυχαία, δεν οφείλετε στα κάλλη της ή στα καθημερινά σκάνδαλα, αλλά καθαρά στο ταλέντο της

Η Taylor απολαμβάνει αυτό που κάνει, είναι όπως είπε η κόρη μου η Λουίζα, μουσικόφιλη, λατρεύει την μουσική, είναι ευτυχισμένη να τραγουδά και να συνθέτει.

Μια διαφορετική ερμηνεία σε μερικά από τα νέα της τραγούδια και εξηγήσεις για το πώς τα έγραψε, ίσως σας πείσει για την αξία της, άσε που έχει επηρεάσει με την σειρά της αμέτρητες νέες γυναίκες στο να ασχοληθούν με την μουσική.

Κώστας Ζουγρής

https://www.npr.org/2019/10/16/770318649/taylor-swift-tiny-desk-concert

https://time.com/3767182/joni-mitchell-hospitalized-taylor-swift/

https://www.sheknows.com/entertainment/articles/1058889/things-joni-mitchell-taylor-swift-have-in-common-besides-high-cheekbones/