Gabriel Gladstar: Εδώ έχουμε ένα διαμαντάκι της psychedelic-folk σκηνής...

Gabriel Gladstar: Εδώ έχουμε ένα διαμαντάκι της psychedelic-folk σκηνής...

Εδώ έχουμε ένα διαμαντάκι της psychedelic-folk σκηνής. Αιθέριο, υπνωτικό, καλοφτιαγμένο, με υπέροχες φωνητικές αρμονίες και καταπληκτικό παίξιμο οργάνων.

A Garden Song (Flying Guitar), 1973

54605400000

Πρόκειται όπως θα διαβάσατε στον τίτλο για τους Gabriel Gladstar, ένα psychedelic folk-rock τρίο, που σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60 από τον 19χρονο Phillip Lee Morgan και είναι ακόμα και στις μέρες μας ενεργό. Οι μουσικοί είναι οι Jim Zeiger (φλάουτο, κρουστά, φωνητικά), Michael Gwinn (κιθάρα και φωνητικά) και Phillip Lee Morgan (κιθάρα και φωνητικά).

Flow (1973)

O Phillip Lee Morgan είναι τραγουδοποιός, κιθαρίστας και τραγουδιστής.

Phillip Lee Morgan

tumblr nnxv3aLVgE1rt19m9o7 500

Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, αλλά όπως μας λέει δεν έζησε για πολύ καιρό εκεί, καθώς μετακινήθηκε οικογενειακώς στην Βιρτζίνια, όπου πέρασε το περισσότερο μέρος των μαθητικών του χρόνων. Ασχολήθηκε πολύ διαβάζοντας λογοτεχνικά βιβλία, πράγμα που του άνοιξε νέους ορίζοντες και του καλλιέργησε δημιουργικά την φαντασία.

Alone With the Ocean (1973)

Τελειόφοιτος βρέθηκε να παρουσιάζει για πρώτη φορά, δύο τραγούδια των Everly Brothers και ένα δικό του. Και μετά ήταν τα 60'ς. Το 1969 σχημάτισε το folk-rock τρίο στην Laguna Beach της Καλιφόρνια και βρέθηκαν να παίζουν στις καλύτερες σκηνές της εποχής.

Gone Tomorrow (1973)

Και έχει αντλήσει από την πιό γνωστή Αμερικανική μουσική παράδοση. Το να γράφει τραγούδια ήταν σαν να αναπνέει, όπως εξομολογείται σε συνέντευξή του.

22565409685406854096

Το άλμπουμ που έκανε με τους Gabriel Gladstar είναι ένα πολύ σπάνιο LP γνωστό στους συλλεκτικούς κύκλους, όχι άδικα αφού κατέχει μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους psych-folk δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Sunset Song (1973)

Κατά την επανέκδοσή του κυκλοφόρησε με διαφορετικό εξώφυλλο, που απεικονίζει την μπάντα μας, έχοντας αντικαταστήσει το ψυχεδελικό ορίτζιναλ εξώφυλλο.

Garden Song (1973)

Απαλές, ντελικάτες μελωδίες, ακουστικές κιθάρες και πολύ φλάουτο, όπως απαιτεί κάθε ψυχεδελικός folk δίσκος που σέβεται τον εαυτό του και τους ακροατές του. Ένας απίστευτος δίσκος.

Rain Song (1973)

GABRIEL GLADSTAR

tumblr nnxv3aLVgE1rt19m9o5 500

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/