Είμαι γεμάτος οργή γιατί ουσιαστικά η ζωή μου εξαρτάται από τις συντεχνίες και τους πολιτικούς

Είμαι γεμάτος οργή γιατί ουσιαστικά η ζωή μου εξαρτάται από τις συντεχνίες και τους πολιτικούς

Έχω ένα πρόβλημα με την υγεία μου και πρέπει κάθε τρεις μήνες να κάνω μία εξέταση μετά την οποία, ανάλογα με τα αποτελέσματα πρέπει να κάνω περαιτέρω ενέργειες. Δεν είναι κάτι φοβερό, όμως σε κάποιες περιπτώσεις, αν δεν προσέξω, εύκολα μπορεί να μου στοιχίσει την ζωή μου.

Την προηγούμενη φορά που εξετάστηκα σε ένα από τα μεγάλα κρατικά νοσοκομεία μου είπαν ότι δεν θα μου δώσουν αυτοί το επόμενο ραντεβού, αλλά πρέπει να καλέσω κάποιον από τους γνωστούς αριθμούς που σε χρεώνουν περίπου 1 ευρώ, αν και η Forthnet για εξαψήφιο, μου χρέωσε περισσότερο από 10 ευρώ όπως με ειδοποίησε για ομιλία γύρω στα 12'-15'.

Κάλεσα στα μέσα του Αυγούστου για ραντεβού και μου είπαν ότι τα ραντεβού του Σεπτεμβρίου είναι κλεισμένα και πρέπει να καλέσω αρχές Σεπτέμβρη.

Χθες, 4 Σεπτέμβρη μου είπαν ότι έκλεισε ο Οκτώβρης, και θα πρέπει να κλείσω αρχές Οκτώβρη για τον Νοέμβριο, όμως πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην προλάβω και να πάω για Γενάρη κοκ μέχρι να πεθάνω, γιατί αυτή η πάθηση που έχω είναι αιματολογική και δεν είναι ορατή.

Εντάξει, θα πει κάποιος πήγαινε σε ένα ιατρικό κέντρο, δώσε 5-10 ευρώ και είσαι εντάξει.

Δεν είναι όμως τόσο απλά γιατί ανάλογα με τα αποτελέσματα πρέπει να κάνω ορισμένα πράγματα που δεν τα κάνουν πιστεύω τα ιδιωτικά νοσοκομεία, μόνο 2-3 μεγάλα κρατικά, όχι όλα, γιατί απαιτούν συγκεκριμένη ειδικότητα που δεν την έχουν τα ιδιωτικά.

Φτάνουμε λοιπόν σ'αυτό που έλεγε ο Τσακαλώτος και σκέφτονται όλοι οι υπουργοί εργασίας, υγείας και οικονομικών, 'εσείς σύντομα θα πεθάνετε και θα λυθεί το συνταξιοδοτικό'

Το αστείο είναι ότι δεν ξέρουν τι τους περιμένει όταν μεγαλώσουν, βέβαια αυτοί το έχουν λύσει το πρόβλημα τους, εγώ όμως που έχω πληρώσει από μικρό παιδάκι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σαν ασφάλιστρα γιατί να μην έχω την ανάλογη κάλυψη σε θέματα υγείας.

Που κολλάει το θέμα των συντεχνιών; στο ότι εκβιάζουν την κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο για να πάρει προσωπικό την στιγμή που όλοι δουλεύουν το πολύ 6 ώρες, εκτός ίσως από τους προϊστάμενους που έχουν μία ευθύνη, έχουν ρυθμίσει διαφορετικά την ζωή τους και έχουν βέβαια και άλλες αμοιβές.

Στο θέμα της υγείας, όλες οι κυβερνήσεις μειώνουν τις παροχές μέχρι να γίνουμε Αμερική, δηλαδή ιδιωτική ιατρική κάλυψη και όσοι δεν έχουν χρήματα απλά πεθαίνουν, εκτός βέβαια από ορισμένες κατηγορίες.

Μου είχε τύχει κάτι στην Αμερική και για 2-3 ώρες παρακολούθηση και μερικές εξετάσεις πλήρωσα πριν από 15 χρόνια 2000 ευρώ, ευτυχώς που είχα ασφάλεια,

Κώστας Ζουγρής