Όσο μεγαλώνουμε, μεγαλώνουν και τα διλήμματα, παλιά ή νέα τραγούδια;

Όσο μεγαλώνουμε, μεγαλώνουν και τα διλήμματα, παλιά ή νέα τραγούδια;

Συχνές οι συζητήσεις για το πόσο καλή ήταν η μουσική στις προηγούμενες δεκαετίες και τα άσχημα σχόλια για τα αδιάφορα τραγούδια που κυκλοφορούν σήμερα.

Δεν υπάρχει βέβαια κανείς που θα μπορούσε να αξιολογήσει απόλυτα αμερόληπτα τα τραγούδια της κάθε εποχής, πάντα ο κριτής θα μεροληπτεί υπέρ της εποχής που ήταν νεαρός.

Η ουσία είναι ότι κάθε χρονιά αυτοί που κάνουν τις επιτυχίες είναι γύρω στην ηλικία των 20 και σ'αυτές τις ηλικίες απευθύνονται.

Σχετικά σπάνια υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, αλλά αυτό δεν λέει κάτι, το 1963 ο Elvis Presley σε ηλικία 28 ετών ουσιαστικά πήρε διαζύγιο από τις πρώτες θέσεις των τσαρτς.

Το 1964 που ήταν η καλύτερη χρονιά για τους Beatles, τα περισσότερα από τα μέλη τους ήταν 20-22 ετών, ενώ 20 ήταν η Diana Ross.

Aυτή την εβδομάδα στην Αμερική, στο Νο 1 Shawn Mendes 21 ετών με την Camila Cabello που είναι 22, 17 είναι η Billie Eilish που ήταν Νο 1 και 20 ο Lil Nas X.

Κάποιοι από αυτούς θα παραμείνουν οι αγαπημένοι για τους σημερινούς νέους στις επόμενες δεκαετίες, έτσι δούλευε πάντα το σύστημα, δεν είναι το ποιος ήταν καλύτερος.

Πάντα υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να ακούει κάποιος μουσική από το παρελθόν, τώρα μάλιστα πιο εύκολα από ποτέ.

Ονόματα που εμείς θεωρούμε κορυφαία ίσως είναι εντελώς άγνωστα στην πλειοψηφία των νέων.

Κώστας Ζουγρής