It's A Beautiful Day: Ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά γκρουπ του Σαν Φρανσίσκο!

It's A Beautiful Day: Ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά γκρουπ του Σαν Φρανσίσκο!

Αυτό είναι το 4ο στούντιο άλμπουμ ενός θρυλικού γκρουπ, που αν και υπήρξε ένα από τα πρώτα και πιό σημαντικά γκρουπ του Σαν Φρανσίσκο, ποτέ δεν κατάφερε να έχει την επιτυχία που είχαν τα υπόλοιπα παρόμοια γκρουπ της μαγικής εκείνης εποχής όπως οι Jefferson Airplane, Quicksilver Messenger Service, Grateful Dead κλπ. Ενός γκρουπ που λίγο έλειψε να συμμετέχει στο Woodstock, καθώς έμεινε έξω μετά από κλήρωση που έγινε, με τους Santana να κερδίζουν το στρίψιμο του σεντ.

Αυτό το άλμπουμ είναι το τελευταίο και μοναδικό χωρίς τον David LaFlamme, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Greg Bloch, έναν άλλο βιρτουόζο του βιολιού, που αργότερα θα πήγαινε στους Ιταλούς Premiata Forneria Marconi. Μπορείτε να ακούσετε ξεκάθαρα τις ικανότητές του στο κομμάτι που κλείνει το δίσκο, "Creator", καθώς και σε άλλα κομμάτια του άλμπουμ. Στο lineup στον 4ο αυτό δίσκο κάθεται στη θέση του ντράμερ, ο ορίτζιναλ ντράμερ του γκρουπ, Val Fuentes.

Ο ήχος σε αυτό το LP είναι τελείως διαφορετικός από τα προηγούμενα άλμπουμ του γκρουπ. Εδώ βρίσκεται ένας ήχος southern blues. Κομμάτια σαν το "Mississippi Delta" ή το "Down on the Bayou" κάνουν ξεκάθαρη την αλλαγή κατεύθυνσης της μπάντας. Επίσης ένα άλλο σημείο που βλέπουμε αλλαγή, είναι τα ανδρικά φωνητικά στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου, για το γκρουπ που άλλοτε κυριαρχούσαν τα φωνητικά της Linda LaFlamme.

Όμως ένα ακόμα νέο στοιχείο για το γκρουπ είναι το πιάνο του Fredd Webb, που ωστόσο ξαφνιάζει ευχάριστα. Η Pattie Santos, που μαζί με τους LaFlamme έφτιαξαν το γκρουπ, το κορίτσι που μοιράζεται τα φωνητικά με τον LaFlamme στο θρυλικό "White Bird", "λάμπει" σε αυτό το άλμπουμ που της δίνει την ευκαιρία να είναι η lead singer σε τέσσερα τραγούδια.

Ο δίσκος δεν έγινε ευρέως γνωστός ακόμα και από όσους έχουν ακούσει τους προηγούμενους δίσκους των IABD και δεν είχε κυκλοφορήσει σε CD μέχρι πριν λίγα χρόνια. Η ορίτζιναλ κόπια του δίσκου παραμένει αρκετά σπάνια.

Τα κομμάτια ωριμάζουν μέσα σου και γρήγορα ανακαλύπτεις ότι πρόκειται για ακόμα ένα απλά υπέροχο rock δίσκο, που κυκλοφόρησε με το όνομα ενός θρυλικού γκρουπ, χωρίς ουσιαστικά να βρίσκεται στο lineup η ψυχή του γκρουπ, ο μοναδικός David LaFlamme και ασφαλώς πρέπει να πούμε ότι δεν θα ακούσουμε εδώ κομμάτια εμβέλειας "White Bird" ή "Hot Summer Day".

Προσωπικά θεωρώ υπερβολικές τις κακές κριτικές των φαν των IABD, για τον συγκεκριμένο δίσκο, καθώς εξακολουθώ να μην μπορώ να ακούσω κάποιο κακό κομμάτι σε αυτό το άλμπουμ, ενώ έχουν ήδη περάσει τουλάχιστον 35 χρόνια από τότε που-χωρίς ελπίδα να τον βρώ πουθενά-είχα μία απροσδόκητη συνάντηση μαζί του σε ένα φιλικό δισκάδικο, κάπου στο κέντρο της Αθήνας.

01 - Ain't That Loving You Baby
02 - Child
03 - Down On The Bayou
04 - Watching You, Watching Me
05 - Mississippi Delta
06 - Ridin' Thumb
07 - Time
08 - Lie To Me
09 - Burning Low
10 - Creator

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/