Θυμόσαστε σε ποιο σινεμά είδατε την ταινία Woodstock;

Θυμόσαστε σε ποιο σινεμά είδατε την ταινία Woodstock;

Την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου του 1970, προβλήθηκε στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ από το φεστιβάλ του Woodstock. 

Ο κινηματογράφος που έγινε η επίσημη πρεμιέρα ήταν το Παλλάς. Η αίθουσα του σινεμά κατακλύστηκε από 2 χιλιάδες θεατές, ενώ απ΄ έξω υπήρχαν άλλα 3 χιλιάδες άτομα. Η «δίψα» όμως για να δουν το περιβόητο ντοκιμαντέρ ήταν μεγάλη.

 

 

 
   
 
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
!
 
!

 
!
 
!
 
 
Επικράτησε πανικός. Με το πρόσχημα της παρενόχλησης της κυκλοφορίας έξω από το Παλλάς, η δεύτερη προβολή απαγορεύθηκε. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες που εξελίχθηκαν σε σοβαρά επεισόδια.
 
Ενθουσιώδεις νέοι παρακολουθούν το ντοκιμαντέρ Woodstock υπό τα βλέμματα αστυνομικών… Η αστυνομία «τσάκισε» στο ξύλο πολλούς νέους και έγιναν 13 προσαγωγές. Στην προβολή του φιλμ βρέθηκε και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Michael Wadleigh, που θα μιλούσε για το Woodstock.
 
Η ομιλία του όμως, απαγορεύθηκε από την αστυνομία, αλλά ο Wadleigh αποθεώθηκε από τους συγκεντρωμένους. Τον σήκωσαν, μάλιστα, στους ώμους, φωνάζοντας Woodstock.
 
Η προβολή του φιλμ απαγορεύθηκε για δύο εβδομάδες, επειδή διέφθειρε τα ήθη των νέων, αλλά με πρωτοβουλία του προπαγανδιστή της χούντας Γεωργαλά, δόθηκε τελικά το «πράσινο φως» και το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε αργότερα σε 5 κινηματογράφους.

 

Πέρασαν 51 χρόνια, ήμασταν και εμείς στο Παλλάς στην Βουκουρεστίου

 

72d7ef199643962c0357b11d13ccc9d0

Video Url