Είναι το καλύτερο σόλο κιθάρας και το τραγούδι που δεν βαριέσαι ποτέ;

Πέρασαν 43 χρόνια - Sultans Of Swing - Dire Straits (1978)

Λίγο μετά τη δημιουργία των Dire Straits το 1977, ηχογράφησαν μια κασέτα επίδειξης πέντε τραγουδιών στα Pathway Studios , συμπεριλαμβανομένου του "Sultans of Swing".  

Πήραν την κασέτα στον επιδραστικό DJ Charlie Gillett , παρουσιαστή του Honky Tonk στο BBC Radio London , ελπίζοντας σε συμβουλές. Ο Gillett άρεσε η μουσική και έβαλε το "Sultans of Swing" στο rotation του. Δύο μήνες αργότερα,  υπέγραψαν συμβόλαιο ηχογράφησης με την Phonogram Records. 

Το "Sultans of Swing" επαναηχογραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 1978 στα Basing Street Studios για το ντεμπούτο άλμπουμ Dire Straits , σε παραγωγή του Muff Winwood . Ο Knopfler χρησιμοποίησε την τεχνική της κιθάρας του δακτύλου στην ηχογράφηση.

Το κόστος ηχογράφησης τον Φεβρουάριο του 1978, ήταν 120 λίρες... Όταν το πήραμε στα χέρια μας με τον Πετρίδη αμέσως τηλεφωνήσαμε στην Αγγλία να πούμε μπράβο στους συντελεστές του δίσκου.

Ο Mark Knopfler το εκτίμησε και έδωσε 2ωρη συνέντευξη στον Γιάννη στον ΑΝΤ1 κάποιο Σάββατο στην δεκαετία του '80 όταν ήταν στην κορυφή. Κώστας Ζουγρής