Εμπιστευτικό, από την ιστορία της μουσικής: The Message (Grandmaster Flash and the Furious Five)

The Message (Grandmaster Flash and the Furious Five)

Το "The Message" είναι ένα τραγούδι των Grandmaster Flash και των Furious Five. Κυκλοφόρησε ως σινγκλ από την Sugar Hill Records την 1η Ιουλίου 1982 και αργότερα συμπεριλήφθηκε στο ομώνυμο ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του γκρουπ.

Το "The Message" ήταν ένα πρώιμο εξέχον τραγούδι χιπ χοπ για να προσφέρει κοινωνικά σχόλια. Οι στίχοι του τραγουδιού περιγράφουν το άγχος της φτώχειας στο κέντρο της πόλης. Στους τελευταίους στίχους ένα παιδί που γεννήθηκε στο γκέτο χωρίς προοπτική στη ζωή παρασύρεται στο έγκλημα, για το οποίο φυλακίζεται μέχρι να αυτοκτονήσει στο κελί του. Το τραγούδι τελειώνει με ένα σύντομο σκετς στο οποίο τα μέλη του συγκροτήματος συλλαμβάνονται χωρίς σαφή λόγο.

Το "The Message" μετέφερε τη ραπ μουσική από τα πάρτι της καταγωγής του στις κοινωνικές πλατφόρμες που αναπτύχθηκαν αργότερα από ομάδες όπως το Public Enemy και το KRS-One. Η Melle Mel είπε σε συνέντευξή της στο NPR: «Η ομάδα μας, όπως οι Flash και οι Furious Five, δεν θέλαμε να κάνουμε το "The Message" γιατί είχαμε συνηθίσει να κάνουμε ραπ για πάρτι και να καυχιόμαστε πόσο καλοί είμαστε και όλα αυτά. 

Το τραγούδι γράφτηκε για πρώτη φορά το 1980 από τους Duke Bootee και Melle Mel, ως απάντηση στην απεργία του 1980 στη Νέα Υόρκη, η οποία αναφέρεται στους στίχους του τραγουδιού. Η σειρά "A child is born with no state of mind, blind to the way of mankind" προήλθε από το πρώιμο Grandmaster Flash και το κομμάτι των Furious Five "Superrappin'" από το 1979 στην ετικέτα Enjoy.

 

 

https://www.popup.gr/