Sia - Chandelier

Sia - Chandelier , ' κτυπάει'  το Νο 1

 Sia  Kate Isobelle Furler έγινε 47 ετών

Η Σία Κέιτ Ίζομπελ Φέρλερ γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1975, γνωστή και ως Sia, είναι Αυστραλή τραγουδίστρια και στιχουργός. Στα βραβεία Aria Awards το 2009, τιμήθηκε με το βραβείο για το καλύτερο Μουσικό DVD και το album της Some People Have Real Problems ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερο Album Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη.

Είναι γνωστή για τη συχνή συνεργασία της με το trip-hop συγκρότημα, Zero 7 καθώς και για τα τέσσερα προσωπικά της album που κυκλοφόρησαν από μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

Είναι ανιψιά του ηθοποιού Kevin Colson . Είπε ότι ως παιδί μιμήθηκε το στυλ ερμηνείας των Aretha Franklin , Stevie Wonder και Sting , τους οποίους αναφέρει ως πρώιμες επιρροές. Φοίτησε στο γυμνάσιο της Αδελαΐδας .  Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Sia ξεκίνησε μια καριέρα ως τραγουδίστρια στο τοπικό συγκρότημα acid jazz Crisp.

Η Sia συνεργάστηκε με το συγκρότημα και συνέβαλε με φωνητικά στο άλμπουμ τους Word and the Deal (1996) και EP Delirium (1997). Το 1997 η Crisp διαλύθηκε,  και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της, OnlySee , στην Flavored Records, στην Αυστραλία, στις 23 Δεκεμβρίου.  Το άλμπουμ πούλησε περίπου 1.200 αντίτυπα.  Σε αντίθεση με τα μεταγενέστερα άλμπουμ της, η OnlySee κυκλοφόρησε με το πλήρες όνομά της, "Sia Furler". Η παραγωγή του έγινε από τον Jesse Flavell. 

Καριέρα