Είμαι τόσο τυχερός.... 'νιώθω την μουσική'

Είμαι τόσο τυχερός.... 'νιώθω την μουσική'

Ο κόσμος της μουσικής, για όποιον 'τον νιώθει' είναι τόσο συναρπαστικός, καλύτερος για μένα και από τα παιδικά παραμύθια.

Ακούω τώρα την Suzanne Vega να δίνει συνέντευξη στο ραδιόφωνο και να λέει ότι όταν ήταν μικρή την ρώταγαν πως την λένε και απαντούσε Suzanne, της έλεγαν, α όπως το τραγούδι του Leonard Cohen. H Suzanne ανακάλυψε την μαγεία του τραγουδιού όταν ήταν 14 ετών.

Ένας ακροατής είπε ότι έδωσε στην κόρη του το όνομα Marlene από το τραγούδι της Suzanne, Marlene on the wall.

Στην Suzanne Vega αρέσει και η Dua Lipa, που ίσως αρέσει σε αρκετούς που έχουν την ηλικία της Suzanne.

Παράλληλα μιλάω στο τηλέφωνο με τον Πετρίδη, ανταλλάσσοντας τις πρωινές μας σκέψεις για μουσική και άλλα.

Από κάθε συζήτηση προκύπτουν διάφορα που τα αξιοποιεί ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο.

Γενικά περνάω πολλές ώρες της ημέρας ακούγοντας ραδιόφωνο, όπως στην δεκαετία του '60 και του ΄70, δυστυχώς όμως δεν ακούω καθόλου Ελληνικούς σταθμούς γιατί, όταν το κάνω είναι σαν να ακούω μαγνητοφωνημένες εκπομπές πριν από αρκετό διάστημα.

Ο Πετρίδης βέβαια έχει πάντα τον δικό του τρόπο να προκαλεί το ενδιαφέρον στον ακροατή, όχι μόνο με τα αφιερώματα, αλλά και με τις νέες ηχογραφήσεις που πάντα έχουν διαφορετικά μηνύματα από το υπόλοιπο Ελληνικό ραδιόφωνο που αρνείται να προσαρμοσθεί στην πραγματικότητα.

Καλλιτέχνες όπως η Ariana Grande που είναι στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας και παίζονται και στις πιο τριτοκοσμικές χώρες, δεν βρίσκουν εύκολα δίοδο μετάδοσης στο Ελληνικό ραδιόφωνο που παραμένει πάντα υπερβολικά μπαγιάτικο σε ενημέρωση.

Μέχρι το βράδυ η συμμετοχή σας στον διαγωνισμό με τα 3 cd της Ariana Grande, Thank U Next, συμμετέχουν όλοι όσοι κάνουν οποιαδήποτε δωρεά στην σελίδα μας.

Κώστας Ζουγρής

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'