Δεν μπορεί γ....., θα υπάρχει και η άλλη Ελλάδα για τη μουσική

Δεν μπορεί γ....., θα υπάρχει και η άλλη Ελλάδα για τη μουσική

Είδα το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, μια ετήσια γιορτή της μουσικής και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια βλέποντας το πόσο αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την μουσική τους.

Κάθε χρόνο παίρνουν μέρος αρκετοί κορυφαίοι τραγουδιστές χωρίς να ξέρουμε πιο κόμμα υποστηρίζουν, όλοι υποστηρίζουν την ιστορία της μουσικής χωρίς τα κόμπλεξ των δικών μας που όλα τα βλέπουν με κομματικά κριτήρια.

Τσακώνομαι με τον Πετρίδη που μου λέει βάλε το τραγούδι του Claudio Baglioni από την τελευταία βραδιά, είναι πολύ καλό.

Μα ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς στην Ελλάδα για τον Baglioni και δεν το ξέρω;

Ο Baglioni μαζί με πολλά άλλα γνωστά ονόματα ερμήνευσε αγαπημένα Ιταλικά τραγούδια και με την εντυπωσιακή ηθοποιό Serena Rossi έκαναν αφιέρωμα στην τραγουδίστρια Mia Martini που κι αυτή είναι από τις αγαπημένες του Γιάννη.

Ήταν αδελφή της Loredana Berte, που είναι από τις δημοφιλέστερες τραγουδίστριες των τελευταίων 30 ετών, στην αρχή της καριέρας της στην δεκαετία του '60 ηχογραφούσε με το όνομα Mia Berte.

Ελάχιστη η συμμετοχή σας στον διαγωνισμό με τα 5 cd του Presley, θα πείτε, γκρινιάζεις επειδή δεν σου στέλνουμε χρήματα.

Η συμμετοχή τυπικά μπορεί να γίνει και με 1 λεπτό του ευρώ, η πρόθεση και η διάθεση όμως μετράνε, δυστυχώς στην σημερινή Ελλάδα κυριαρχούν μόνο οι κομματικές θέσεις, γι' αυτό πια αποφεύγω να γράφω πολιτικά, ότι έγραφα στο παρελθόν με έχουν δικαιώσει, τότε όμως γινόμουν κακός με τους υποστηρικτές των φίλων..... άλλων ομάδων.

Το έχουμε καταλάβει, η μουσική πια δεν είναι στις προτεραιότητες του κόσμου και την βασική ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις μας και όσοι κατέχουν το χρήμα το οποίο έχω αντιρρήσεις αν το μοιράζουν μόνο με καλλιτεχνικά κριτήρια .

Κώστας Ζουγρής

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'

Το πρώτο βραβείο

Αυτό ήρθε δεύτερο