«Ερασιτέχνης και φάλτσος»: BBC για τον Ντέιβιντ Μπόουι πριν 54 χρόνια

«Ερασιτέχνης και φάλτσος»: BBC για τον Ντέιβιντ Μπόουι πριν 54 χρόνια

«Ερασιτέχνης και φάλτσος». Αυτή ήταν η αμείλικτη ετυμηγορία μιας οντισιόν που έκανε το BBC 1965 σε έναν τραγουδιστή που, όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, μάλλον δεν ήταν και τόσο κακός: τον Ντέιβιντ Μπόουι.

Ηταν 2 Νοεβρίου 1965 και ο βρετανός μουσικός, τότε 18 ετών, παίζει με το συγκρότημά του David Bowie & the Lower Third μπροστά σε μία ομάδα του BBC που κρίνει το επίπεδο καλλιτεχνών που μπορούν να φιλοξενηθούν στο βρετανικό ραδιοφωνικό δίκτυο, περιγράφεται στο ντοκιμαντέρ «David Bowie: Finding Fame», που θα μεταδοθεί στις 9 Φεβρουαρίου από το δίκτυο BBC Two.

Εκείνη την εποχή, ο Μπόουι ασχολείται με την μουσική ήδη αρκετά χρόνια, αλλά η επιτυχία δεν έρχεται και το BBC δίνει μία χρυσή ευκαιρία για να γίνει κανείς γνωστός στο ευρύ κοινό.

Αλλά, αφού παίζει τρία κομμάτια (ένα του Μπόουι, μία διασκευή του Τζέιμς Μπράουν και το Chim Chim Cher-ee της Mary Poppins), το συγκρότημα εισπράττει ξεκάθαρη άρνηση.

«Μουσικά δεν έχουν ελάττωμα, απλώς δεν υπάρχει τίποτε ενδιαφέρον σε αυτά που κάνουν», γράφει ένα από τα μέλη του πάνελ του BBC στην καταγραφή των αποτελεσμάτων της οντισιόν που βρέθηκε φυλαγμένη στα αρχεία του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'