Ένα άρθρο με νέες μουσικές - Το τι ορίζεται νέο πλέον βέβαια χωράει πολύ κουβέντα...

Ένα άρθρο με νέες μουσικές - Το τι ορίζεται νέο πλέον βέβαια χωράει πολύ κουβέντα...

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Mayonnaise - Bumalik Ka Na (LP: Gusto Ko Lang Kasama Ka Palagi Pero Hindi Pwede)

Κουιντέτο από τις Φιλιππίνες σε ροκ περιπέτειες με οδηγό το smells like teen spirit. Βρίσκονται μαζί από το 2002 και εντός του 2018 κυκλοφόρησαν την έβδομη δισκογραφική τους δουλειά. Μια άσκηση για τους ροκ φαν αφού χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν την μητρική τους γλώσσα. Το τραγούδι έχει τίτλο «Έλα Πίσω».

People Planet – Rehab (EP: Power Play)

Madeline Farrar, Daisy Helmuth, Charlie Overman, Jack Quinn, αυτά είναι τα ονόματα της αμερικάνικής μπάντας από το Λέξινγκτον του Κεντάκι. Ενέργεια στο φουλ με το δισκογραφικό τους ξεκίνημά.

Kraak & Smaak Feat. Ivar - I'll Be Loving You (Re-Tide's Disco Mix)

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα κυκλοφορία από την αγαπημένη βρετανική εταιρεία Jalapeno. Ένα φρεσκάρισμα της καλοκαιρινής κυκλοφορίας από την ιταλική ομάδα, εκ της Ρώμης πιο συγκεκριμένα, των Re-Tide στο τραγούδι του τρίου των παραγωγών Kraak & Smaak. Οι ιπτάμενοι ολλανδοί έχουν ιδιαίτερη απήχηση και στην club σκηνή των ΗΠΑ, με τον φανκ – ντίσκο ήχο τους, είναι μαζί από το 2005 και έχουν κυκλοφορήσει ήδη έξι στούντιο δίσκους. Διαβάζω επίσης ότι συνδυάζοντας το dj / club set τους και με ζωντανούς μουσικούς, είναι υπέροχοι στη σκηνή…

FKJ - Is Magic Gone

Από τα κεντροδυτικά της Γαλλίας και την πόλη Τουρ έρχεται ο παραγωγός σχεδόν 28 χρόνων Vincent Fenton με το καλλιτεχνικό όνομα French Kiwi Juice. Παρότι μιλά για την μαγεία που χάθηκε σε μια σχέση, η μαγεία της μουσικής του έχει διαχρονικά ακούσματα, μπλουζ και ροκ πινελιές, ηλεκτρονικοί ήχοι που είναι το μέσο και όχι αυτοσκοπός και τζαζ περάσματα. Για πολλαπλές ακροάσεις σε αναμονή μιας δεύτερης ολοκληρωμένης δουλειάς μετά το ομότιτλο του 2017 ενώ έχει κυκλοφορήσει και τρία EP και καθώς ετοιμάζεται για ευρωπαϊκή και αμερικανική περιοδεία.

Chaka Khan - Hello Happiness

Η αγαπημένη κυρία του φανκ επιτέλους μετά από καιρό σε πλήρη φόρμα με τρία καταπληκτικά σινγκλ, Like Sugar, Keep Reachin’ με Quincy Jones και Mark Ronson, και τώρα την ευτυχία. Προ των πυλών νέα στούντιο δουλειά που αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου του 2019, η συνέχεια του Funk This, με τίτλο Goodbye Sadness Hello Happiness.

Autotelic – Takipsilim

Μετά μου λέτε να μην ενθουσιάζομαι που τέτοιοι ήχοι μπορούν να έρχονται από την Μανίλα. Φιλιππίνες για μια ακόμα φορά όλος τυχαίως και πάλι γκρουπ αυτή τη φορά εξαμελές. Το ότι μοιάζει με το Heart Of Stone του Dave Stewart από το δίσκο Greetings From The Gutter του 1995 δε μπορώ να πω ότι μου χαλάει τη σούπα. Μακάρι να είχαν εντρυφήσει και πιο κοντινά γεωγραφικά γκρουπ σε τέτοιες μουσικές.

IV OF SPADES - Take That Man

Εντάξει δεν έγινε σκόπιμα απλά βλέπεται η τύχη μερικές φορές... Ταξιδεύουμε ξανά στον προορισμό που απέχει μισή μέρα με το αεροπλάνο περίπου. Αν δε σας έδινα την πληροφορία της καταγωγής νομίζω ότι ελάχιστοι θα μάντευαν την πραγματικότητα. Με αγγλικό αέρα, το τέταρτο σινγκλ από το ανδροκρατούμενο τρίο εντός του 2018.

Lily & Madeleine - Just Do It

Πρόκειται για τις αδελφές Jurkiewicz, με καταγωγή από την πόλη των Wes Montgomery, Babyface, John Hiatt και του Steve McQueen, για να θυμηθώ μερικά από τα ένδοξα τέκνα της, Ινδιανάπολη των ΗΠΑ. Το σινγκλ κυκλοφόρησε ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ το άλμπουμ των 20 χρόνων και κάτι, κατοίκων της Νέας Υόρκης πλέον, αναμένεται τον 2ο του 2019. Ο τίτλος του Canterbury Girls και θα είναι το τέταρτο άλμπουμ που κυκλοφορούν από το 2013. Το Just Do it είναι το δεύτερο τραγούδι πρόγευση μετά το Self Care. Τα φωνητικά, που έπεισαν και τον John Mellencamp να τις χρησιμοποιήσει στην πρόσφατη περιοδεία του, βοήθησε μάλλον σε αυτό και ο πάνω από είκοσι χρόνια συνεργάτης του και παραγωγός των τριών πρώτων δίσκων τους Paul Mahern, το μελωδικό πιάνο και ένας συνδυασμός ποπ ηλεκτρονικών αποχρώσεων με μια δόση φολκ με κάνουν να περιμένω τη νέα τους δουλειά.

Από το μέχρι τώρα έργο τους να σας προτείνω με την ευκαιρία, τα Goodbye To Anyone, Come To Me, I’ ve Got Freedom, Nothing But Time από το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2013, τα Blue Blades, Rabbit, Ride Away, Peppermint Candy, Cabin Fever από το Fumes του 2014 και τα Hourglass, Hotel Pool, Smoke Tricks, Small Talk και Nothing από το Keep It Together δύο χρόνια μετά. Μια σεμνή ηχητική πρόταση που βαδίζει σε σταθερή πορεία εδώ και μια πενταετία και σπάνια μπορεί πλέον να τη συναντήσει κάποιος σε τόσο νεαρούς τραγουδιστές. Ίσως γιατί πιο κατάλληλος όρος για να τις περιγράψει κάποιος είναι το τραγουδοποιός.

Vök - Spend the Love

Πριν κανά μήνα σας είχα προτείνει το Night & Day, https://www.apotis4stis5.com/news-f/35206-o-dromos-pros-ti-mousiki-apolafsi-exei-mono-mia-odigia , ορίστε ένα ακόμη μικρό κομψοτέχνημα από το επερχόμενο 2ο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη. Μπορεί η Margrét να ξεκίνησε να γράφει ένα gay anthem και να της βγήκε ένα αντικαταναλωτικό τραγούδι αλλά ένα είναι σίγουρο, θα γευτείτε ηλεκτρονικές φανκ δονήσεις ικανές να καταστήσουν μονόδρομο το να ακολουθήσει το σώμα τις ορμόνες της ευτυχίας που το πλημυρίζουν με το άκουσμα του νέου τραγουδιού από το ισλανδικό τρίο.

Sam Padrul – Lighthouse

Μπορεί να μεταφερόμαστε με αφορμή το φάρο από το Ρέυκιαβικ στο Σικάγο, αλλά οι επιρροές παραμένουν σχεδόν οι ίδιες, με βάση την κληρονομιά της ντίσκο. Πιστός άλλωστε σε αυτήν είναι από το πρώτο του κιόλας δείγμα το 2011 με το All I Do. Αν δεν τον έχετε ανακαλύψει αξίζει το χρόνο σας. Οι λιγότερο φανατικοί θα αγαπήσουν τουλάχιστον το ερωτικό The Way You Move του 2013 ή το αλά 80ς Waves Break του 2017. Ρετρό διάθεση δε λέω αλλά σίγουρα όχι ξεπερασμένη αφού ακόμα συγκινεί ανά την υφήλιο μικρούς και μεγάλους. Λίγη καλή διάθεση, μια ντισκομπάλα έστω και από την οθόνη του υπολογιστή και σχεδόν θα νιώσετε τα φώτα από νέον της πίστας να σας λούζουν με το ζεστό τους χρώμα…

Russ - Nobody Knows

Ο εκ του Νιου Τζέρσεϊ ράπερ μαλακώνει μαζί του και οι αντιφρονούντες ελπίζω. Από το EP Just In Case. Παρεάκι με τα Last Forever και Serious από το 13o lp του 26χρονου, Zoo της χρονιάς που μόλις έφυγε. Για πιο παλιά θα βρείτε σχεδόν μουσικά συνώνυμα στο Cherry Hill του πλατινένιου There's Really a Wolf του 2017, στο Brush Me του Silence του 2014 ή ακόμα πιο παλιά στο Gods Of Bingo του Vacation του 2012… a cool dude!

Mark Lanegan & Duke Garwood - With Animals

Χαμένο στην άβυσσο του διαδικτύου από το περασμένο καλοκαίρι. Ένα υποβλητικό σχεδόν εφιαλτικό ηχοτόπιο φτιαγμένο λες για τις σκοτεινές αίθουσες ώστε να στοιχειώνει τον ύπνο αυτών που θα ενδώσουν πραγματικά στην ακουστική του εμπειρία.

Black Coffee - Wish You Were Here feat. Msaki

Δηλώνω οπαδός του νοτιοαφρικάνου ρεμίξερ και παραγωγού από τη στιγμή που άκουσα για πρώτη φορά τη δουλειά του στο τραγούδι της Alicia keys του 2016 In Common. Μετά τη συνεργασία του με τον David Guetta στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, https://www.apotis4stis5.com/news-f/33411-kali-evdomada-apoti-mousiki-fainetai , ήρθε η ώρα για μια ακόμη, αφρο-house με τζαζ πινελιές, δουλειά. Από τις ηχογραφήσεις που σε κάνουν να θαυμάζεις τη χορευτική μουσική.

Joe Bel - No, No

Την 32χρονη γαλλίδα σας την είχα προτείνει με το Ivory, https://www.apotis4stis5.com/lists-f/35570-15-2 , σειρά τώρα για το άκρως ραδιοφωνικό opening track του ντεμπούτου άλμπουμ της με τίτλο όνειρα. Η παραγωγή ανήκει στον καναδό Marcus Paguin (Arcade Fire στο The Suburbs του 2010, The National, στο Trouble Will Find Me του 2013).

Ice Cube - That New Funkadelic

Μια επιστροφή που σημαίνει πολλά για τους old school τύπους σαν και του λόγου μου. Από το 10ο άλμπουμ του με τίτλο Everythang's Corrupt ένας φόρος τιμής στην παρέα του George Clinton. Την τελευταία φορά που έβγαλε σόλο στούντιο δίσκο το ημερολόγιο έλεγε 2010 και ο τίτλος του ήταν I Am The West.

D'Angelo – Unshaken

Επιστροφή έστω και με αφορμή ενός βίντεο παιχνιδιού. Χωρίς πολλά λόγια ένας λατρεμένος καλλιτέχνης, όσο για το νέο του κομμάτι, απλά ανατριχιαστικό…

και όλα μαζεμένα…