Netflix: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Prince

Netflix: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Prince

Νέο ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Prince θα σκηνοθετήσει η Έιβα ντι Βερνέ για το Netflix.

Το πολλών επεισοδίων ντοκιμαντέρ θα καλύπτει ολόκληρη τη ζωή του εμβληματικού εκλιπόντος καλλιτέχνη της φανκ και ετοιμάζεται σε συνεργασία με το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Πρινς, το οποίο έδωσε στη σκηνοθέτη πλήρη πρόσβαση στα αρχεία του.

«Ο Πρινς ήταν μια ιδιοφυΐα, ήταν η χαρά, ένα ταρακούνημα των αισθήσεων. Έσπαγε κάθε όριο, μοιράστηκε όλα όσα είχε στην καρδιά του μέσα από τη μουσική του» ανέφερε η Έιβα ντι Βερνέ στο Variety τονίζοντας ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που της έδωσε το ίδρυμα.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ θα συμπεριληφθούν ηχογραφήσεις και ακυκλοφόρητο υλικό του τραγουδιστή.

Η Έιβα ντι Βερνέ και η ομάδα της επισκέφθηκαν την έπαυλη Paisley Park και τα στούντιο του Πρινς στη Μινεσότα τον περασμένο μήνα.

Η σκηνοθέτης κέρδισε βραβείο Όσκαρ το 2017 για το ντοκιμαντέρ για το «13th», μια ματιά στο σωφρονιστικό σύστημα και τη φυλετική ανισότητα στην Αμερική παραγωγής του Netflix.

Είναι επίσης γνωστή για τις ταινίες «Selma» και «A Wrinkle in Time».

Η Ντι Βερνέ ξεκίνησε τη σκηνοθετική της καριέρα με τα μουσικά ντοκιμαντέρ – «This is My Life» και «My Mic Sounds Nice», τα οποία ήταν μία εξερεύνηση του underground hip-hop.

Εργάστηκε επίσης στο «Central Park Five», μια τηλεοπτική σειρά σε τέσσερα μέρη για την υπόθεση του 1989, όταν πέντε έγχρωμοι άνδρες καταδικάστηκαν άδικα για την επίθεση και τον βιασμό μιας γυναίκας που έκανε τζόκινγκ στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Επίσης ετοιμάζει τη μεταφορά στον κινηματογράφο της σειράς DC comic-book «The New Gods».

Ο Πρινς πέθανε σε ηλικία 57 ετών τον Απρίλιο του 2016 από υπερβολική δόση ισχυρών παυσίπονων.