Καλή εβδομάδα με πολύ μουσική: In The Summertime…2018 μέρος ΙΙ

Καλή εβδομάδα με πολύ μουσική: In The Summertime…2018 μέρος ΙΙ

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Black Honey - I Only Hurt the Ones I Love

Ο ντεμπούτο δίσκος του κουαρτέτου από το Μπράιτον έρχεται επιτέλους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο σινγλ τους μέσα στη χρονιά μετά το επίσης καλό Bad Friends συνεχίζει το κιθαριστικό μονοπάτι που έχουν πάρει από το 2014. Αν σας είχε αρέσει το εθιστικό mid tempo του Dig του 2017, το πριν τρία χρόνια Corinne, ή το πρώτο δείγμα γραφής τους, το Spinning Wheel του 2015, τότε δε θα απογοητευτείτε …ξανά. Να συμπληρώσω ότι μου αρέσει η αισθητική που πλαισιώνει το οπτικό κομμάτι της δουλειάς τους σαφώς επηρεασμένη από τον Tarantino, αποτέλεσμα των καλλιτεχνικών ανησυχιών κυρίως της frontwoman τους Izzy B Phillips.

YONAKA - Fired Up

Μία ακόμη τετραμελή μπάντα, επίσης με μια τραγουδίστρια και πάλι από το Μπράιτον με περίπου σύγχρονη αφετηρία, με το EP Teach Me To Fight. Δυναμική η ερμηνεία της Theresa Jarvis και διαβάζω ότι παρουσιάζουν μερικά πολύ έντονα live με αυτό το μίγμα ροκ, ποπ, μέταλ, που σημαίνει ότι βάζουν γερές βάσεις για το μέλλον τους. Όποιος ακούσει τις μέχρι τώρα δουλειές τους μπορεί να αναγνωρίσει λίγο από Patti Smith, Kate Bush προφανώς Evanescence και σίγουρα θα βρει τον εαυτό του να επαναλαμβάνει την ακρόαση σε ένα από τα πιο ευκολομνημόνευτα τραγούδια των τελευταίων μηνών.

ZAYN - Sour Diesel

Τους One Direction τους έβρισκα υπερβολικά ελαφρούς, αλλά ο πακιστανο-ιρλανδο-βρετανικής καταγωγής κύριος Malik, συνεχίζει να γράφει ενδιαφέροντα κομμάτια στην προσωπική του καριέρα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πιο ροκ – φανκ καταστάσεις, στο πέμπτο του κατά σειρά τραγούδι μετά το ντεμπούτο δίσκο του Mind of Mine του 2016. Η ολοκληρωμένη δεύτερη δουλειά του δε φαίνεται στον ορίζοντα αλλά μέχρι τότε μας τροφοδοτεί με ένα ακόμη όμορφο τραγούδι.

Channel Tres - Jet Black

Ερχόμενος από το καζάνι του Compton του Los Angeles, συνδυάζει τη ραπ κουλτούρα της γενέτειρας, με τον ήχο της deep house, δηλωμένη του επιρροή, ο συντοπίτης του που μεγαλουργεί στο Detroit εδώ και είκοσι πέντε σχεδόν χρόνια, Kenny Dixon Jr aka Moodymann. Αν το εθιστικό μπάσο του Controller στις αρχές της χρονιάς έμεινε καρφωμένο στο μυαλό, τότε εδώ βρίσκεται ένα ακόμη αγαπημένο fix, music is the drug σίγουρα.
https://www.youtube.com/watch?v=9LTbpBwn7Dw

The Kooks - Four Leaf Clover

Η τρίτη επίσκεψη της λίστας στην πόλη του Μπράιτον με τους παλαίμαχους αυτή τη φορά μια που το σχήμα συμπληρώνει του χρόνου 15 χρόνια δισκογραφικής ύπαρξης από το εντυπωσιακά πετυχημένο ντεμπούτο τους Inside In / Inside Out. Από το αναμενόμενο 5ο τους άλμπουμ Let’s Go Sunshine το εμπνευσμένο από το Hunky Dory του Bowie γκρουπ, επιστρέφει τέσσερα χρόνια μετά το Listen με ένα ακόμη ποπ διαμάντι με την radio friendly διάθεση στα κόκκινα.

MØ, Diplo - Sun In Our Eyes

Μια ακόμη συνεργασία της δανέζας τραγουδίστριας με τον αμερικανό εκ LA dj και παραγωγό Thomas Wesley Pentz aka Diplo, μέρος του πετυχημένου χορευτικού γκρουπ Major Lazer. Το δεύτερο της άλμπουμ ακόμα αναμένεται, παρόλα αυτά οι συχνές συνεργασίες της κρατάνε το ενδιαφέρον του κοινού της, όπως είναι η ξαναζεσταμένη μόδα τα τελευταία χρόνια με τον κατακλυσμό σινγκλ και EP. Εφήμερη μεν αξιοπρεπής δε, ποπ μουσική.

Capital Cities – Levitate

Τέσσερα σινγκλ μέσα από το Μάρτιο του ’18 έως σήμερα, τα τρία μέσα στον Ιούλιο, από το ντουέτο που αγαπήσαμε ακαριαία με το ντεμπούτο δίσκο τους In a Tidal Wave of Mystery πριν από πέντε χρόνια. Το Safe And Sound ακούγεται ακόμα φρέσκο παρεμπιπτόντως και πάνω στην ίδια συνταγή του ηλέκτρο-φανκ-ντίσκο-ποπ υβριδίου βασίζεται και το Levitate.

Bass Drum of Death - Too High

Από το Μισισίπι των ΗΠΑ που προφανώς δε βγάζει μόνο ακαταμάχητη μπλουζ μουσική. Garage – Rock από το project του ιδρυτή του γκρουπ John Barratt. Το πρώτο σινγκλ από το ολόφρεσκο τέταρτο άλμπουμ του(ς), Just Business.

Just Loud - Soul Train Feat. Debbie Harry of Blondie

Ο πρώτος δίσκος του αναμένεται τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα φέρει ως τίτλο το όνομά του ενώ μέσα στο 2018 κυκλοφόρησε και το EP Episode I. Φάνκ και ντίσκο, φαλτσέτο a la Prince, και θετική ενέργεια ξεχειλίζουν από νέο του τραγούδι υπό το άγρυπνο βλέμμα της Debbie. Εμπνευσμένο από το γνωστό σώου της αμερικάνικης τηλεόρασης.

Jazzanova - Heatwave feat. Olivier St. Louis

Η κολεκτίβα των βερολινέζων κυκλοφόρησε το 2018 τον 4ο μόλις δίσκο της μέσα σε 16 χρόνια. Δεν τους λες και φουλ παραγωγικούς αλλά ως ρεμιξερ έχουν απασχολήσει από το 1997 την club σκηνή ανελλιπώς. Εδώ συνεργάζονται με τον αμερικανικής καταγωγής με ρίζες από την Αιτή και το Καμερούν Olivier Daysoul, όνομα με το οποίο είχε αρχικά έγινε γνωστός ο κύριος Louis επίσης κάτοικος Βερολίνου.

Skinny Pelembe - I Just Wanna Be Your Prisoner feat. Hejira

Υπνωτιστικά vibes γεμίζουν τον αέρα καθώς ξετυλίγεται η νέα δουλειά του γεννημένου στη νότια Αφρική (Γιοχάνεσμπουρκ), μετέπειτα κατοίκου του Ντονκάστερ της Αγγλίας και πλέον Λονδρέζου. Ερμηνευτής, παραγωγός, κιθαρίστας και MC, ένα πολύπλευρο ταλέντο εδώ συνεργάζεται με το τρίο των Hejira. Οι αφρικάνικοι ρυθμοί της καταγωγής του, Μοζαμβίκη, περιμένω πως και πώς να βγουν στην επιφάνεια και να αναμιχθούν με τον φανκ ηλέκτρο soul ήχο του που έχει την τιμητική του στο δεύτερό του σινγκλ. Περαιτέρω ενδιαφέρων προκαλούν και οι δηλωμένες από τον ίδιο μουσικές επιρροές του, μεταξύ άλλων, Gil Scott Heron, The Smiths, Fela Kuti τα άπαντα του Paul Weller.

Maribou State - Feel Good (feat. Khruangbin)

Το βρετανικό ντουέτο των Chris Davids και Liam Ivory κυκλοφορεί τη δεύτερη δουλειά του για φέτος μετά το υπέροχο Turnmills. Εθνικ στοιχεία, υπέροχα δεύτερα χορωδιακά φωνητικά, γλυκά μπιτ, ενώνονται σε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα για τις πρόχειρες ηλεκτρονικές δουλειές που κυκλοφορούν κατά συρροή. Εδώ συνεργάζονται με το τρίο από το Χιούστον που τον περασμένο Ιανουάριο κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους Con Todo El Mundo (δοθείσης ευκαιρίας να σας προτείνω να ακούσετε τα εκπληκτικά August 10, This Is The Third Room, Lady And Man και Como Me Quieres) και που στα δίχτυα τους έχουν πέσει από Bonobo, Father John Misty έως και ο Iggy Pop.

Juniore - Les héros de Barbès

Επίλογος με Γαλλία και την κυκλοφορία των τεσσάρων παριζιάνων με το σινγκλ που έβγαλαν φέτος την άνοιξη. Βρίσκεται στη συλλογή αφιέρωμα σε νέα γαλλικά ονόματα με τίτλο Génération(s) Éperdue(s).

…και όλα μαζί