Κλεμμένοι Αναπτήρες: Είναι αυτή η νέα μπάντα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια;

Κλεμμένοι Αναπτήρες: Είναι αυτή η νέα μπάντα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια;

Τί είναι αυτό που ψάχνει ένας μουσικόφιλος ; Τί είναι αυτό που γυρεύουμε και ζητάμε από ένα ελληνόφωνο γκρουπ , ώστε να μας κινήσει το ενδιαφέρον , να το αγαπήσουμε και να παραμείνει στο χρόνο αλλά και στην ιστορία ; Τέλος , γιατί είμαστε σε μια τέτοια αναζήτηση ; Μήπως δε μας καλύπτει κάτι ; Μήπως έχουμε στο μυαλό μας κάτι από το αγαπημένο μουσικό παρελθόν και προσπαθούμε να βρούμε κάτι ώστε να μας κάνει να νιώσουμε τα συναισθήματα που νιώθαμε ; Μήπως έχουν αλλάξει τα πράγματα στην ελληνική ροκ σκηνή και κάτι μας ξενίζει ;;;

Ίσως κάτι από αυτά , ίσως και όλα μαζί να είναι η απάντηση ... ωστόσο υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες που πρέπει να δώσουμε εμείς σαν κοινό την ευκαιρία να μας αγγίξουν . Υπάρχουν μπάντες και καλλιτέχνες με τα στοιχεία που ψάχνουμε , με στοιχεία που θέλουμε και διψάμε να απολαύσουμε στη σκηνή .

Μία από αυτές είναι οι " ΚΛΕΜΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ " μία νεοσύστατη μπάντα αντάξια εκείνων που θαυμάζουμε και λατρέψαμε . Μπάντα , που δημιουργήθηκε από ανθρώπους με την τρέλα που αρμόζει σε ένα τέτοιο είδος μουσικής , που όλα όσα έφτιαξαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν ως μοναδικό κίνητρο και κινητήρια δύναμη την αγάπη για τη μουσική και αυτά τα 60 λεπτά πάνω στη σκηνή .

Είχα την τύχη , λοιπόν , για αυτά τα 60 λεπτά να τους απολαύσω σε γνωστή live σκηνή στο κέντρο της Αθήνας και ήταν αρκετά για να με κάνουν να θέλω να τους γνωρίσω περισσότερο , έτσι λοιπόν , έψαξα και βρήκα τον ντράμερ - στιχουργό - συνθέτη και παραγωγό της μπάντας Μπάμπη Πολυχρονιάδη . Του ζήτησα να μου διηγηθεί το πως δημιουργήθηκαν και εκείνος με ρώτησε :

- " Τί μας κάνουν ένας ιδιοκτήτης ροκ μπαρ , ένας μπάρμαν και 2 θαμώνες ; "

τον κοίταξα με απορία και πριν προλάβω να αποκριθώ μου έδωσε την απάντηση ... " τους ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ ! "

Τί θέλω να πω ; Ο Μπάμπης , όντας ιδιοκτήτης ροκ μπαρ και μη γνωρίζοντας την μεγάλη του ικανότητα στα ντραμς , γράφοντας απλά στίχους και έχοντας τον " σκοπό " στο μυαλό του , ξεκίνησε με τον μπάρμαν του και βιρτουόζο στην κιθάρα Γιάννη Ζαρωτιάδη ( επίσης συνθέτης ) , να δίνουν ζωή σε αυτούς τους στίχους . Κάτι έλειπε ομώς για ένα ολοκληρωμένο γκρουπ , μια φωνή ικανή να ανατριχιάσει τον ακροατή , μια ροκ φώνη που μπορεί να εκφράσει με πάθος τους δυναμικούς αυτούς στίχους τόσο σε μια studio εγγραφή δίσκου αλλά ακόμα περισσότερο σε μια live εμφάνηση . Αυτή τη φωνή την βρήκαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Δημητρακόπουλου , καθώς και μια σκηνική παρουσία που σε οδηγεί στον εξτασιασμό ! Το τέμπο με το μπάσο του έδωσε ο Νίκος Παπακώστας και στην τελική σύνθεση προστέθηκε ακόμα ένας ταλαντούχος κιθαρίστας , ο Φοίβος Καλεμκέρης .

Έτσι λοιπόν , μέσα σε μόνο 6 μήνες και σε ένα κλίμα μάλλον παρέας παρά γκρουπ επαγγελματιών ήρθε ο πρώτος ομώνυμος δίσκος και το πρώτο live , ανοίγοντας τη συναυλία των Απροσάρμοστων . Τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένα νεοσύστατο γκρουπ στην παρθενική του εμφάνηση από το να βρεθεί στην ίδια σκηνή με τα " Ιερά Τέρατα " της ελληνικής ροκ σκηνής ; και πιστέψτε με στάθηκαν αντάξιοι !!!

Δεν είναι όμως τα τεχνικά χαρακτηριστηκά που κάνουν μόνο αυτό το συγκρότημα άξιο για να ασχοληθούμε μαζί τους αλλά και το ήθος των ανθρώπων που το απαρτίζουν , εφόσον δεν είναι από εκείνους που αναζητούν την φήμη και το χρήμα ... Αυτό φαίνεται καθαρά από τα λόγια του Μ . Πολυχρονίαδη στην ερώτηση για το ποιά είναι τα σχέδια και τα όνειρα για τη μπάντα :

- " Όνειρό μας είναι κάποια στιγμή τα τραγούδια μας να ακούγονται στα ροκ μπαρ και ο κόσμος να γουστάρει , να αγαπηθούν . Αυτή είναι η πληρωμή και η νίκη ενος καλλιτέχνη ... να αφήσει κάτι πίσω . "

Τελικά , αυτό που ζητά ένας μουσικόφιλος είναι μια μπάντα με ήθος , καλή μουσική και αναλλοίωτη σε αυτό που ονομάζουμε trend . Στο πρόσωπο των Κλεμμένων Αναπτήρων είμαι σχεδόν βέβαιος ότι βρήκαμε αυτό ακριβώς που ψάχναμε , μια μπάντα που να μας κάνει να περνάμε καλά και να γουστάρουμε να τους ακούμε . Μια μπάντα που ήρθε για να μείνει , που να αδημονούμε για την επόμενη συναυλία τους και περιμένοντας να " ΑΠΟΓΕΙΩΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ " κραυγάζοντας " ΝΑΙ ΣΕ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ !!!!!! " .

Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια , να τους ενθαρρύνουμε και να είμαστε ευγνώμων που γίνονται τέτοιες προσπάθειες , μέσα σε μια εποχή που οι τέχνες πάνε από το κακό στο χειρότερο και η ροκ μουσική γίνεται έρμαιο του χρήματος και των trend !!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΕΪΔΑΝΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ