Πέθανε 86 ετών ο συνθέτης Dominic Frontiere

Ο Dominic Frontiere, βραβευμένος με Emmy συνθέτης κλασσικών τηλεοπτικών θεμάτων όπως "Outer Limits, "The Flying Nun" και "The Patrol Rat", πέθανε την Πέμπτη στο Tesuque, N.M. Ήταν 86 ετών.

O Frontiere έγινε γνωστός από πλήθος ταινιών και τηλεοπτικών θεμάτων στη δεκαετία του '60, '70 και '80, συνθέτοντας εκατοντάδες ώρες μουσικής, κυρίως για την τηλεόραση αλλά και για ταινίες όπως το Hang 'Em High, "Hammersmith Is Out", "Freebie and the Bean" και "The Aviator". Κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για το σκορ του για το "Stunt Man" το 1980.

Έχει επίσης κερδίσει ένα Έμι για το Swing Out, Sweet Land, που έπαιζε ο John Wayne το 1970. Έγραψε μουσική για τρεις ταινίες του Wayne: "Chisum", "The Robbers Train" και "Brannigan".

Αρκετές οι συνθέσεις του για την τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων για πολλές σειρές, όπως "Η νέα φυλή", "That Girl", "Stoney Burke", "12 O'Clock High", "Branded", "The Invaders" Αθάνατος "," Αναζήτηση "," Vega $ "και" Matt Houston ".

Ακόμα το 12ωρο miniseries "Ουάσιγκτον: Πίσω από τις κλειστές πόρτες", άλλες τηλεοπτικές του ταινίες περιελάμβαναν τα "Probe", "Haunts of the Very Rich" και "Palomino".

Ο Frontiere γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1931 στο New Haven του Κονέκτικατ και έπαιξε τόσο βιολί όσο και ακορντεόν ως νεαρός. Έπαιξε με το μεγάλο συγκρότημα του Horace Heidt στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και στις αρχές της δεκαετίας του 1950, μετακόμισε στο Χόλιγουντ όπου συναντήθηκε με τον Alfred Newman, μουσικό του New Haven

Ο Newman τον πήρε υπό την προστασία του («ήταν σαν πατέρας μου», είπε κάποτε ο Frontiere), του έδωσε δουλειά ως παίκτης ακορντεόν σε πολλές ταινίες της Fox και καθοδήγησε την καριέρα του

Ο Frontiere ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1960-61 με τις ταινίες "Seven Thieves", "One Foot in Hell" και "The Wedding-Go-Round". Με τον "Γάμο Γύρο" ξεκίνησε μακρά συνεργασία με συγγραφέας-παραγωγός Leslie Stevens που αργότερα περιλάμβανε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως "Stoney Burke", "The Outer Limits", "Το όνομα του παιχνιδιού", "Search".

Το "Color Of The Night", του έδωσε υποψηφιότητα Χρυσής σφαίρας το 1994 για το καλύτερο τραγούδι, ήταν η τελευταία του ταινία. Μετακόμισε στο Νέο Μεξικό τη δεκαετία του 1990 και συνέχισε να εργάζεται.