Γ. Πετρίδης ένα ανήσυχο πνεύμα που ψάχνει συνέχεια

Γ. Πετρίδης ένα ανήσυχο πνεύμα που ψάχνει συνέχεια

Θα έπρεπε να μπορούσατε να ακούτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μας με τον Πετρίδη και την επιμονή του να αναζητά να μάθει ότι τραγούδι ή μουσική ακούει σε κάποια σειρά από την τηλεόραση ή το Netflix, αλλά και κινηματογραφική ταινία.

Το πιο πρόσφατο ενδιαφέρον του απέσπασε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου The Killing of a Sacred Deer και η μουσική της στην οποία σκοπεύει να κάνει αναφορά σε μία από τις επόμενες μέρες.

Του αρέσει ο Λάνθιμος για ένα πρόσθετο λόγο, επειδή ήμασταν οι πρώτοι που του δώσαμε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει το βίντεοκλιπ της Κατερίνας Κυρμιζή Η Παραμυθένια.

Κατερίνα είσαι πραγματικά Παραμυθένια και η φωνή σου διεύρυνε τα μουσικά μας παραμύθια. Για μας ήταν ένα Νο 1, αν ήμασταν στην δισκογραφία θα κάναμε ένα remix 2017.

Ο Λάνθιμος πάντα στις ταινίες του χρησιμοποιεί μουσική που ενδιαφέρει, αν δεν βοηθάει ο ίδιος στις επιλογές, σίγουρα θα περνάει η γνώμη του.

Και η ποια είναι η Sofia Gubaidulina

Από τις συζητήσεις μας με τον Γιάννη, συχνά μαθαίνουμε πράγματα που δεν τα ξέραμε από τον απέραντο κόσμο της μουσικής, όχι βέβαια στην περίπτωση αυτής της ταινίας,αλλά πολλές άλλες.

Ο Γιάννης έχει την επιμονή που συναντάω στον δίχρονο Κωνσταντίνο που σε ότι καινούργιο βλέπει, ρωτάει 'Τι είναι αυτό' και παρά τα χρόνια που πέρασαν παραμένει ένα σφουγγάρι που απορροφά συνέχεια γνώσεις βοηθώντας βέβαια και μένα να μάθω πράγματα που αγνοούσα.

Κώστας Ζουγρής