Sunday Bloody Sunday - U2 από το War που έγινε 40 ετών

Sunday Bloody Sunday - U2 απο το War, έγινε 35 ετών.

Μάρτιος 1983, οι U2 για πρώτη φορά στο Νο 1 των άλμπουμ στην Βρετανία με ένα πολιτικό άλμπουμ, το War. Κυκλοφόρησε 28 Φεβρουαρίου 1983.

Η ματωμένη Κυριακή ήταν στις 30 Ιανουαρίου 1972, όταν Βρετανοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 13 ανθρώπους στην Βόρεια Ιρλανδία στην διάρκεια διαδηλώσεων

 Το άλμπουμ θεωρείται ως το πρώτο απροκάλυπτα πολιτικό άλμπουμ των U2, εν μέρει λόγω τραγουδιών όπως τα " Sunday Bloody Sunday " και " New Year's Day ", καθώς και ο τίτλος, που πηγάζει από την αντίληψη του συγκροτήματος για τον κόσμο εκείνη την εποχή. Ο βασικός τραγουδιστής Bono δήλωσε ότι «ο πόλεμος φαινόταν να είναι το μοτίβο για το 1982». 

Οι U2 ηχογράφησαν το άλμπουμ από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 1982 στα Windmill Lane Studios με παραγωγό τον Lillywhite, το τρίτο συνεχόμενο άλμπουμ του γκρουπ που έγινε στο στούντιο με τον παραγωγό. Ενώ τα κεντρικά θέματα των προηγούμενων άλμπουμ των U2 Boy και October ήταν η εφηβεία και η πνευματικότητα, αντίστοιχα,  Ο πόλεμος επικεντρώθηκε τόσο στις φυσικές πτυχές του πολέμου όσο και στις συναισθηματικές επακόλουθες επιπτώσεις.  Μουσικά, είναι επίσης πιο σκληρό από τις προηγούμενες κυκλοφορίες του συγκροτήματος. Το άλμπουμ έχει περιγραφεί ως ο δίσκος όπου το συγκρότημα «μετέτρεψε τον ίδιο τον ειρηνισμό σε σταυροφορία».

 

 

 

 

 

 

Video Url