1981, Σεπτέμβριος ο Rory Gallagher στην Νέα Φιλαδέφεια, η συναυλία με το περισσότερο ξύλο από τα ΜΑΤ

1981, Σεπτέμβριος  ο Rory Gallagher στην Νέα Φιλαδέφεια, η συναυλία με το περισσότερο ξύλο από τα ΜΑΤ

Ήταν 12 Σεπτεμβρίου 1981, την ίδια μέρα είχε έλθει στο πρόγραμμα μας στην ΕΡΤ 4-5, την συναυλία οργάνωσε ο Ιωσήφ Αβράμογλου

MOONCHILD

A MILLION MILES AWAY

TATTOO'D LADY

Οι εκτιμήσεις για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Νίκος Γκούμας ποικίλουν και παίρνουν ως συνήθως διαστάσεις θρύλου, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πάθος στο κοινό ξεχείλιζε. Έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ είχαν αρχίσει τα πρώτα επεισόδια.

Κόσμος χωρίς εισιτήρια προσπαθούσε με ντου να εισέλθει στο χώρο της συναυλίας και η αστυνομία άρχισε να βαράει στο ψαχνό και να εξαπολύει δακρυγόνα.

Τα γύρω στενά μετατράπηκαν σε εμπόλεμη ζώνη και η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται αποπνικτική.

Μετά τα πρώτα riffs του ‘Moonchild’ πολλοί θεατές προσπαθούν να ανέβουν στη σκηνή, ο Rory μοιάζει σαστισμένος αλλά συνεχίζει το show του.

Το χάος φτάνει από τη Λεωφόρο Δεκελείας μέχρι τον Περισσό, το ξύλο έπεφτε χαλάζι και η αστυνομία παίρνει σηκωτό τον Rory και τα υπόλοιπα μέλη για να τους φυγαδεύσει.

Εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα, τραυματισμοί και συλλήψεις, ακόμα και χρήση αληθινών πυρών, με τις εφημερίδες την επόμενη να κάνουν λόγο «σφαίρες των ΜΑΤ για να αναχαιτίσουν τους έξαλλους ροκάδες».