Where The Wild Roses Grow-Nick Cave & The Bad Seeds/Kylie Minogue

Where The Wild Roses Grow-Nick Cave & The Bad Seeds/Kylie Minogue

Από την πρώτη μέρα που την είδες, είπες αυτή είναι για μένα, την δεύτερη μέρα της πήγες ένα λουλούδι, την τρίτη μέρα την φίλησες, έχει συμβεί και σ' εσάς;

Το " Where the Wild Roses Grow " είναι μια μπαλάντα δολοφονίας  από το αυστραλιανό ροκ συγκρότημα Nick Cave and the Bad Seeds και την ποπ τραγουδίστρια Kylie Minogue . Είναι το πέμπτο τραγούδι και το βασικό σινγκλ από το ένατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Murder Ballads (1996), που κυκλοφόρησε στη Mute Records . Γράφτηκε από τον frontman του συγκροτήματος Nick Cave και παραγωγός ήταν ο Tony Cohen και ο Victor Van Vugt .

Το τραγούδι έτυχε θετικής αποδοχής από τους μουσικούς κριτικούς και έγινε το πιο επιτυχημένο σινγκλ του συγκροτήματος παγκοσμίως φτάνοντας στο Νο. 3 στη Νορβηγία, στο κορυφαίο πέντε στην Αυστραλία και στο top είκοσι στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία και τη Νέα Ζηλανδία. Έλαβε επίσης μια περιορισμένη διαφημιστική κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιστοποιήθηκε χρυσό στη Γερμανία το 1996 για 250.000 αντίτυπα που πουλήθηκαν, παρόλο που δεν έφτασε ποτέ στην πρώτη δεκάδα αυτής της χώρας. Το 2008 βρέθηκε ξανά στο τέλος του γερμανικού Top 100 λόγω των ψηφιακών λήψεων μετά τη χρήση του σε σαπουνόπερα. Το "Where the Wild Roses Grow" είχε επίσης πιστοποίηση χρυσού στην Αυστραλία για 50.000 αντίτυπα.

Ο Cave εμπνεύστηκε να γράψει το "Where the Wild Roses Grow" αφού άκουσε το παραδοσιακό τραγούδι " Down in the Willow Garden ", μια ιστορία ενός άνδρα που φλερτάρει μια γυναίκα και τη σκοτώνει ενώ είναι έξω μαζί. Ο Cave διασκεύασε αυτό το παραμύθι ως το δεύτερο από τα δύο B-sides, "The Ballad of Robert Moore & Betty Coltrane" / "The Willow Garden", που κυκλοφόρησε στη single έκδοση του CD-Maxi.

Αν και το τραγούδι δεν εμφανίζεται σε στούντιο άλμπουμ της Minogue, μπορεί να βρεθεί στις συλλογές της Hits+ , Greatest Hits 1987–1999 , Ultimate Kylie , The Abbey Road Sessions και Step Back in Time: The Definitive Collection . Η Minogue ερμήνευσε ένα ρεφρέν του τραγουδιού κατά τη διάρκεια των περιοδειών της Showgirl και Homecoming .

Από τις πιο παράξενες συνεργασίες

 

 

 

 

https://www.popup.gr/