UNA LACRIMA SUL VISO-έγινε 79 ετών ο Bobby Solo

UNA LACRIMA SUL VISO-έγινε 76 ετών ο Bobby Solo

Ο Roberto Satti γνωστός ως Bobby Solo (γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1945) είναι Ιταλός τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός του κινηματογράφου.

Το 1964, συμμετείχε στο Μουσικό Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο με το τραγούδι " Una lacrima sul viso " ("A Tear on your Face", σε γραμμένο από τον " Lunero "), αλλά επηρεασμένος από λαρυγγίτιδα, τραγούδησε με playback, κάτι που τον απέκλεισε ως αυτό. ήταν αντίθετη με τους κανονισμούς του φεστιβάλ. Το τραγούδι, ωστόσο, έγινε παγκόσμια επιτυχία . Ήταν το πρώτο ρεκόρ που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα στην Ιταλία και οι παγκόσμιες πωλήσεις ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια. Βραβεύτηκε με χρυσό δίσκο . 

Την επόμενη χρονιά κέρδισε στο φεστιβάλ με το τραγούδι " Se piangi, se ridi ". Συμμετείχε με το ίδιο τραγούδι στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Και πάλι το 1969 συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο , με το τραγούδι " Zingara ", μαζί με την Iva Zanicchi. Η τελευταία του συμμετοχή στο φεστιβάλ ήταν το 2003 (μαζί με τον Little Tony ), τραγουδώντας το "Non si cresce mai".

 

 

CARLO BUTI - T'HO VISTA PIANGERE