Relax, ραδιοφωνική απαγόρευση 40 χρόνια πριν

Φεβρουάριος 1984, το απαγόρευσε το BBC αλλά πήγε Νο 1

Το " Relax " είναι το ντεμπούτο σινγκλ του αγγλικού synth-pop συγκροτήματος Frankie Goes to Hollywood , που κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ZTT Records το 1983.

Η επιτυχημένη έκδοση, που παρήχθη από τον Trevor Horn και συμμετείχε το συγκρότημα μαζί με άλλους μουσικούς, μπήκε στο βρετανικό top 75 single chart τον Νοέμβριο του 1983 αλλά δεν μπήκε στο top 40 μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 1984. Τρεις εβδομάδες αργότερα έφτασε στο νούμερο ένα, στο chart με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 1984, αντικαθιστώντας το " Pips of Peace " του Paul McCartney . 

Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους και εμπορικά επιτυχημένους δίσκους της δεκαετίας, το "Relax" πούλησε τελικά δύο εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατατάσσοντας εύκολα μεταξύ των δέκα σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο ΗΒ . 

Παρέμεινε στα κορυφαία 40 του Ηνωμένου Βασιλείου για 37 συνεχόμενες εβδομάδες, 35 από τις οποίες επικαλύπτονταν με απαγόρευση αναπαραγωγής ραδιοφώνου από το BBC (εξαιτίας των στίχων που θεωρήθηκαν απροκάλυπτα σεξουαλικοί).

Τον Ιούνιο του 1984, ενισχυμένο από την άμεση τεράστια επιτυχία του επόμενου σινγκλ του συγκροτήματος " Two Tribes ", το σινγκλ μπήκε ξανά στην πρώτη δεκάδα για άλλες εννέα εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο που πέρασαν στο Νο. 2 (πίσω από το "Two Tribes") .

 

Video Url