H Joan Baez και οι επιρροές της στο ροκ

H Joan Baez  και οι επιρροές της στο ροκ

Το 1960, η Anne Bredon εμφανίστηκε σε μια ζωντανή λαϊκή μουσική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό KPFA στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, όπου ερμήνευσε το "Babe I'm Gonna Leave You". Η Janet Smith άκουσε την παράσταση και αργότερα η Baez έμαθε το τραγούδι από τον Smith στο Oberlin College . 

Το άλμπουμ του 1962 'Joan Baez in' Concert περιλαμβάνει μια σόλο ερμηνεία με την επιλογή της φωνητικής και ακουστικής κιθάρας. Ο συνιδιοκτήτης/παραγωγός της Vanguard Records, Maynard Solomon, σχολίασε στις σημειώσεις του άλμπουμ: «Η περίεργη ποιότητα [και η δύναμη] του τραγουδιού είναι ότι ο αφηγητής εσωτερικά επιθυμεί ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα κάνει [ sic ] και σκίζεται από το προοπτική της αυτοεπιβαλλόμενης αποχώρησής του».

Περιγράφει επίσης το τραγούδι ως "λευκό μπλουζ", αλλά δεν προσδιορίζει τον τραγουδοποιό. Όταν αργότερα κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις CD του άλμπουμ του Baez, η Anne L. Bredon εμφανίζεται ως η μοναδική τραγουδοποιός. 

Λόγω της δημοτικότητας του άλμπουμ της, η απόδοση της Baez διασκευάστηκε από τους Plebs (με μέλη των Nashville Teens ) (1964 single), the Association (1965 single),  Mark Wynter (1965 single ),  Quicksilver Messenger Service (1968 Revolution soundtrack), και Led Zeppelin (1969 Led Zeppelin ). Όσοι αναφέρθηκαν αρχικά για αυτές τις πρώιμες εκδόσεις περιλαμβάνουν τους " trad. arr. Dennis", Anne H. Bredon, Janet Smith, Paul Bennett, Erik Darling και "Traditional arr. by Jimmy Page 

BABY I'M GONNA LEAVE YOU 1960

 

LED ZEPPELIN 1969

 

 

HOUSE OF THE RISING SUN 1960

 

 

ANIMALS 1964

 

Video Url

 

DIAMONDS AND RUST 1975

 

 

JUDAS PRIEST 1977

 

 

Αν πιστεύετε στην φιλοσοφία της σελίδας μας ενισχύστε την προσπάθεια μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές πληροφορίες και λίστες.