Otis Redding - (Sitting On) The Dock Of The Bay

Otis Redding - (Sitting On) The Dock Of The Bay

Το (Sitting On) The Dock Of The Bay του Otis Redding ηχογραφήθηκε το 1967, ο Otis που είχε γεννηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου του 1941, δεν πρόλαβε να δει την κυκλοφορία του καθώς σκοτώθηκε σε πτώση αεροπλάνου τρεις μέρες αργότερα στις 10 Δεκεμβρίου 1967.

Ο Ότις Ρέι Ρέντινγκ Τζούνιορ θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές στην ιστορία της αμερικανικής λαϊκής μουσικής και πρωτοπόρος καλλιτέχνης της μουσικής soul και της rhythm and blues.

Το στυλ του τραγουδιού του επηρέασε πολλούς άλλους καλλιτέχνες της σόουλ στη δεκαετία του 1960. Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, οι ηχογραφήσεις του ήταν παραγωγές της δισκογραφικής εταιρείας Stax Records, με έδρα στο Μέμφις (Τενεσί), και αποτέλεσαν παράδειγμα του ήχου της Stax, που εκπροσώπησε τη νότια σόουλ και τη σόουλ του Μέμφις.

Λίγο πριν τον θάνατό του σε αεροπορικό δυστύχημα, ο Ρέντινγκ έγραψε και ηχογράφησε το εμβληματικό (Sittin' on) The Dock of the Bay με τον Στιβ Κρόπερ (Steve Cropper).

Το τραγούδι έγινε η πρώτη μετά θάνατον νούμερο ένα επιτυχία, τόσο στο Billboard Hot 100 όσο και στον κατάλογο επιτυχιών R&B. Το άλμπουμ The Dock of the Bay ήταν το πρώτο μετά θάνατον άλμπουμ που έφτασε το νούμερο ένα στον βρετανικό κατάλογο UK Albums Chart.

Ο πρόωρος θάνατος του Ρέντινγκ κατέστρεψε τη Stax. Ήδη στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η εταιρεία σύντομα ανακάλυψε ότι η Atlantic Records κατείχε τα δικαιώματα όλων των τραγουδιών του.

Ο Ρέντινγκ έλαβε πολλά μετά θάνατον βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Γκράμι για τη Συνολική Προσφορά του, την ένταξή του στο Rock and Roll Hall of Fame και στο Songwriters Hall of Fame.

Εκτός από το (Sittin' on) The Dock of the Bay, τα Respect και Try a Little Tenderness είναι από τα πιο γνωστά του τραγούδια.

Tον Μάρτιο του 1968 έγινε το πρώτο τραγούδι που πήγαινε μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη στο Νο 1 της Αμερικής.