Ronnie James Dio : Ο Vinny Appice θυμάται την τελευταία του ηχογράφηση

Ο drummer υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του Dio, από το 1981 κι έπειτα

"Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο άρρωστος. Παραπονιόταν συχνά για το στομάχι του. Μετά μάθαμε ότι έχει καρκίνο. Γαμώτο. Στάδιο τέταρτο. Είπαν στον Ronnie, «Έχεις καρκίνο στο στομάχι, stage 4.». Αλλά αυτός ένιωθε ότι ήταν stage 10", θα θυμηθεί ο Appice σε συνέντευξη του στο "The Double Stop" podcast. Θα συνεχίσει ενθυμούμενος την τελευταία φορά που βρέθηκαν στο studio.

"Ήρθε να ηχογράφησει κάποια επιπλέον φωνητικά για μια live κυκλοφορία των Heaven & Hell. Έπρεπε να αντικαταστήσει κάποια σημεία, όχι πολλά πράγματα, μια δυο λέξεις. Ήταν αυτός, εγώ και ο μηχανικός ήχου. Αναρωτιόμουν πως θα πάει η συνεδρία. Καθώς δεν τραγουδούσε εκείνη την περίοδο, έκανε χημειοθεραπείες".

Η τελευταία τους συνομιλία ήταν σχετικά με την επιθυμία του Ronnie James Dio να μαζευτούν να προβάρουν τραγούδια για επερχόμενη περιοδεία. Αυτό δε συνέβη ποτέ. Ο Dio έφυγε από τη ζωή στις 16 Μαΐου 2010.

Ο 66χρονος σήμερα Appice, αδερφός του επίσης σπουδαίου drummer Carmine Appice, έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο album των Black Sabbath "Mob Rules", όπου τραγουδούσε ο Ronnie James Dio. Η φιλία και συνεργασία που ξεκίνησε τότε, δε σταμάτησε παρά μόνο με το θάνατο του RJD.