Νέα Μουσική Που Αξίζει Ν’ Ακούσεις

Hozier - ©Facebook/Hozier

Το ξεκίνημα της σημερινής λίστας ανήκει στο τρίο που έρχεται από το Παρίσι τους Juniore, «Le Silence» είναι ο τίτλος του καινούργιου του single, σερφ κιθάρες, ροκ και παγκ. Είναι η πρώτη τους κυκλοφορία με φρέσκο υλικό από το 2020 και την πρώτη τους δουλειά με τίτλο 123. Κυκλοφορία στις 5 Απριλίου του 2024 και όλα αυτά ενώ έχουν προγραμματιστεί και συναυλίες στη μεγάλη Βρετανία.

 

Τον Ιανουάριο της χρονιάς που διανύουμε κυκλοφόρησε το επόμενο σίγκλ που κρατάει την πανκ αισθητική αλλά έρχεται από την Αγγλία. Γράφτηκε στις αρχές του 2023 από το συγκρότημα που κατάγεται από την πόλη Falkirk. Brògeal το όνομα τους και στην παραγωγή ο Rich Turvey που έχει συνδεθεί με επιτυχίες των Blossoms και από τους 4 δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει έως σήμερα από το 2016 έως και το 2022.

 

Το επόμενο τραγούδι έχει φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Γιάννη και του Δημήτρη, μία από τις καλύτερες στιγμές της καινούργιας δισκογραφικής δουλειάς των The Βlack Κeys και του άλμπουμ «Ohio Players». Τους ακούμε σε μία άψογη παραγωγή, μία ποπ ροκ σύνθεση με τίτλο «Don’t Let Me Go». Ηχογραφημένο στα στούντιο της Easy Eye Sound, της εταιρείας του Dan Aurbach στον Νασβίλ του Τενεσί. Είναι η 12η δουλειά του group, κυκλοφόρησε στις 5 Απριλίου και στα δεύτερα φωνητικά του συγκεκριμένου τραγουδιού, ενός από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς που διανύουμε, ο κύριος Beck.

 

Οι ολυμπιακοί αγώνες του Παρισιού είναι η αφορμή για το επόμενο τραγούδι. Η μουσική υπόκρουση για την ολυμπιακή ομάδα της Αυστραλίας είναι η διασκευή στο τραγούδι των Men At Work «Down Under» σε μία συμφωνική έκδοση, ανέλπιστα καλή διασκευή από την Tones And I. Πέντε χρόνια μετά την παγκόσμια επιτυχία του «Dance Monkey» με τα πάνω από ένα δισεκατομμύρια θεάσεις στην πλατφόρμα του youtube και τα τρία δισεκατομμύρια streaming στην πλατφόρμα του spotify, επιτυχία στα chart 38 χωρών. 

 

Ο Hozier είναι το επόμενο όνομα με ένα τραγούδι που επίσης μετάδωσε η εκπομπή του Γιάννη πριν από λίγο καιρό. Παρμένο από το single «unheard» με τίτλο  «Too Sweet», κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου της χρονιάς που διανύουμε. Ο καλλιτέχνης βάση των στοιχείων της πλατφόρμας του spotify βρίσκεται μέσα στους 100 δημοφιλέστερους στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Όσο ν αναφορά το τραγούδι, ανεξάρτητα από το ότι έγινε νο 1 στην Αγγλία, θα ήταν ευχής έργο να κατακλυζόμασταν από τέτοια ποιοτική ποπ όπως αυτή του ιρλανδού καλλιτέχνη και τραγουδοποιού που έχει αισίως φτάσει τα 10 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας. 

 

Khruangbin είναι ένα τριμελές συγκρότημα από το Τέξας, που αποτελείται από τη Laura Lee στο μπάσο, τον Mark Speer στην κιθάρα και τον Donald Johnson στα ντραμς. Επηρεασμένοι από την ταϊλανδέζικη funk της δεκαετίας του 1960 - το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά σε "Engine Fly" στα ταϊλανδέζικα - οι Khruangbin λατρεύουν το βαρύ μπάσο, ψυχεδελικό ήχο, τις μουσικές προτιμήσεις του Tarantino, soul, funk, ψυχεδελικό, surf-rock.  

 

«TORI» είναι το πρώτο άλμπουμ της Kelly μετά το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της «A Tori Kelly Christmas» του 2020 και το «Inspired By True Events» του 2019. Η Kelly ήταν υποψήφια για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη στα 58α βραβεία Grammy, δάνεισε τη φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων Sing (2016) και το 2021, στο Sing 2. Ο Jon Batiste συμμετέχει στα δεύτερα φωνητικά και το «Tom's Diner» της Suzanne Vega στο παρασκήνιο της σύνθεσης. 

 

Η Boone ξεκίνησε τη γκαλερί της το 1977 και τα επόμενα χρόνια θα ανέβαινε στη θέση ενός από τους κορυφαίους εμπόρους στην καλλιτεχνική σκηνή του SoHo. 38 χρόνια μετά, η φήμη της άλλαξε για πάντα, όταν καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή. Το «Mary Boone» των Vampire Weekend είναι το τέταρτο και τελευταίο σινγκλ που βγήκε πριν από την κυκλοφορία του πέμπτου καλού σε γενικές γραμμές στούντιο άλμπουμ τους,  «Only God Was Above Us», το οποίο κυκλοφόρησε στις 5 Απριλίου. Το νέο άλμπουμ του ροκ συγκροτήματος είναι το πρώτο του εδώ και πέντε χρόνια και στο συγκεκριμένο τραγούδι κάποιος μπορεί να αναγωρίσει και ένα δείγμα του ντραμς από το «Back to Life (However Do You Want Me)» των Soul II Soul.

 

Η 26χρονη Αμερικανίδα Chappell Roan με πάνω από τέσσερα εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify έβγαλε ένα ολοκαίνουργιο σινγκλ, μετά το ντεμπούτο της LP το 2023, «The Rise and Fall of a Midwest Princess» και αφού προηγουμένως συμμετείχε στην παγκόσμια περιοδεία Guts της Olivia Rodrigo, το «Good Luck, Babe!». 

 

Ο 24χρονος Yehonatan Ya'akov «Jonathan» Mergui είναι Ισραηλινός τραγουδιστής, ηθοποιός και χορευτής. Ο νυν κάτοικος του Λος Άντζελες έγινε αρχικά στα 17 του γνωστός στη χώρα του μετά τη συμμετοχή του στην πέμπτη σεζόν του ισραηλινού reality show Rising Star, όπου τερμάτισε στη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό. Ενάμιση χρόνο αφότου κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του αγγλόφωνο κομμάτι «Sucks to Know You (FU)»,  ανακοίνωσε την κυκλοφορία του δεύτερου EP του, «Shadows of Blue», που θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου. Από εκεί έρχεται ένα ακόμη τραγούδι στη σημερινή λίστα που βασίζεται εν μέρη σε παλιότερο. Το «Happy Now»,  στηρίζεται στη μελωδική βοήθεια του «Caruso» του Lucio Dalla.

 

Η περουβιανή τραγουδίστρια εργάστηκε στο «Mimos» για σχεδόν πέντε χρόνια και είπε ότι ήταν «γιγαντιαία τιμή» να αξιοποιήσει τον καλύτερό της φίλο Camilo για το τραγούδι. Από την άλλη πλευρά ο 30χρονος Κολομβιανός ποπ αστέρας των 20 εκατομμυρίων ακολούθων στο spotify Είναι η πρώτη φορά που στα πάνω από 20 του σινγκλ συνεργάζεται με καλλιτέχνη από το Περού, όπου έχει ιδιαίτερη και απήχηση. Μία ακόμη καλή στιγμή μετά το «Plis» του Φεβρουαρίου του '24, επίσης ντουέτο, τότε με την τηλεπερσόνα, ηθοποιό και τραγουδίστρια από τη Βενεζουέλα, Evaluna Montaner

 

Δυο εργοστάσια επιτυχιών συνεργάζονται στο επόμενο τραγούδι της σημερινής λίστας. Από τη μία ο πιο πετυχημένος παραγωγός του hot 100, Max Martin από τη Σουηδία, ο δεύτερος πιο πετυχημένος συνθέτης όταν υπολογίζονται τα νούμερο ένα τραγούδια του hot100 των Ηνωμένων Πολιτειών πίσω από τον Paul McCartney με 27 τραγούδια στην κορυφή    (το «σκαθάρι» έχει 32). Από την άλλη η Ariana Grande που από το 2015 που ξεκίνησε μετράει πάνω από 30 δισεκατομμύρια streaming, ένα νούμερο που προκαλεί ζαλάδα και την βαφτίζει δικαίως superstar. Στον 7ο δίσκο της «Eternal Sunshine», τίτλος εμπνευσμένος από την ταινία Eternal Sunshine of the Spotless Mind πριν από 20 χρόνια, με πρωταγωνιστές τους Jim Carrey και Kate Winslet, υπάρχει και το τραγούδι της «True Story».

 

Ο γεννημένος στο Λούτον τραγουδιστής/τραγουδοποιός Myles Smith κυκλοφορεί το ντεμπούτο του EP «You Promised Me A Lifetime».  Με 6 τραγούδια, μεταξύ αυτών οι viral επιτυχίες του «Solo» και «My Home» και η ποπ/φολκ γλυκιά αγάπη του που ακούμε σήμερα. 

 

Το «Real Power» σηματοδοτεί μια επανένωση με τον θρυλικό παραγωγό Rick Rubin, ο οποίος είχε αναλάβει και το άλμπουμ του 2009, «Music For Men». Το πέμπτο άλμπουμ του γκρουπ, «A Joyful Noise», είχε κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2012. Οι Gossip περί αυτούς ο λόγος, έστησαν πρόσφατα το σκηνικό για το άλμπουμ με την κυκλοφορία νέας μουσικής για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Εδώ βρίσκει κάποιος από τον ύμνο των επαναστατών που εμπνέεται από το Black Lives Matter, «Real Power» μέχρι το τρυφερό «Crazy Again». Το κομμάτι ανοίγει με μια groovy γραμμή ηλεκτρικής κιθάρας από τον Brace Pain που στήνει μια διασκεδαστική και ντίσκο/funky ατμόσφαιρα για το υπόλοιπο τραγούδι με τα φωνητικά της Beth Ditto να ηλεκτρίζουν με την παθιασμένη δυναμική τους. Η ντράμερ Hannah Blilie δε, δεν ησυχάζει στιγμή παρά με την πάροδο τριών ιδρωμένων λεπτών.

 

Το «Notes On A Hopeless Romance», το επερχόμενο άλμπουμ του Benedict Cork, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει το «Nice Guy», μαζί με τα singles που κυκλοφόρησαν προηγουμένως, «Reasons I loved You (I Can't Think Of One)» και «Soulmates». Το άλμπουμ των δέκα κομματιών είναι ένα «μεγάλο χωνευτήρι, ηλεκτρονικής, εμπνευσμένης από τη δεκαετία του ‘80, ποπ μουσικής. Από το 2018 που ξεκίνησε την καριέρα του ο τριαντάχρονος πλέον καλλιτέχνης, έχει κυκλοφορήσει 7 ep και πάνω από 30 σιγκλ, πριν τον πρώτο του δίσκου εντός του 2024. Έχει εκφραστεί με πολύ θετικά σχόλια ο sir Elton John από το ξεκίνημα του για αυτόν. 

 

Οι πολυεθνικοί For You έχουν έδρα το Όσλο. Το κουαρτέτο συμπεριλαμβάνει στις τάξεις του τον ηθοποιό Ed Westwick (Gossip girl) και μόλις έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ.  Το γκρουπ συμπληρώνουν ο ντράμερ Frank Giampietro, ο παραγωγός / πολυοργανίστας Hans Kristian Nordin και ο κιθαρίστας Michael Mathern. Ακούμε το άκρως ραδιοφωνικό ποπ / ροκ σιγκλ τους «Here Comes Trouble». 

 

Το βραβευμένο δίδυμο The War And Treaty κυκλοφορεί ένα νέο κομμάτι, το «Stealing A Kiss». Γραμμένο από το αφροαμερικανικό ζεύγος και εμπνευσμένο από το πάθος του ο ενός για τον άλλον, ο Μάικλ και η Τάνια Τρότερ παρουσιάζουν πλήρως την αναμφισβήτητη χημεία τους. Ροκ και μπλουζ φωτισμένα με έξυπνο τρόπο με έγχορδα και ένα λακωνικό πιανιστικό πέρασμα, χτίζουν ένα συμπαγές, πλήρη συναισθημάτων τραγούδι. Το 2023,  οι The War and Treaty έγιναν το πρώτο μαύρο ντουέτο που προτάθηκε για το Country Music Association Award για το ντουέτο της χρονιάς. Μαζί με το να είναι το πρώτο μαύρο ντουέτο που προτάθηκε για το βραβείο της Ακαδημίας της Country Music για το ντουέτο της χρονιάς επίσης. Το ντεμπούτο τους στούντιο άλμπουμ «Healing Tide» (2018), έγινε αποδεκτό από τους κριτικούς. Λίγο αργότερα, κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους «Hearts Town» (2020), ενώ ακολούθησε το 2022, το 3ο άλμπουμ, με τίτλο  «Lover's Game». Αξιομνημόνευτη και η συνεργασία τους με τον Zach Bryan στο τραγούδι «Hey Driver», που έφτασε στο top 20 του Billboard Hot 100.

 

Οι υπεύθυνοι για τον σημερινό επίλογο το 2016 κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ με τίτλο, «A/B» . Το άλμπουμ που είχε ηχογραφηθεί στο Nashville μαζί με τον διάσημο παραγωγό Jacquire King (υπεύθυνος για δουλειές με τους Kings of Leon και James Bay,  τρεις φορές βραβευμένος με Grammy). Έστω και με τρία χρόνια απουσίας, από την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «Surface Sounds» το 2021, είναι προφανές ότι δεν έχουν χάσει την ικανότητά τους να δημιουργήσουν ακόμη ένα κομμάτι που μένει στο μυαλό σαν κλασσικό. Η επιστροφή των KALEO με το σιγκλ «Lonely Cowboy». Ο βασικός κιθαρίστας και τραγουδιστής JJ Julius Son ακούγεται στο στοιχείο του σε αυτό, δανειζόμενο από την κληρονομιά της αμερικανικής δύσης  κομμάτι.

 

Καλή σου ακρόαση…

 

Στο Youtube:

Video Url

 

 

Στο Spotify: