Spotify : Θα επιτρέπει στους χρήστες να "παίζουν" με τα τραγούδια

Wikimedia Commmons / Baiamanbaz

Οι χρήστες θα μπορούν να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν αλλά και να κάνουν remix κομματιών

Μέσα από τις νέες αυτές λειτουργίες, η δημοφιλής πλατφόρμα ελπίζει στην προσέλκυση νέων χρηστών, αλλά και στην αύξηση των εσόδων για τους καλλιτέχνες. Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν remix τα τραγούδια απευθείας μέσω της πλατφόρμας, με τις πληρωμές να πηγαίνουν αυτόματα στους κατόχους των δικαιωμάτων για το αυθεντικό υλικό.

Σύμφωνα με σχετική αναφορά της Wall Street Journal, ανάμεσα στις άλλες λειτουργίες που θα προσφέρει το Spotify θα είναι το γνωστό και ως mash-up που είναι δημοφιλές εδώ και χρόνια σε πλατφόρμες όπως το YouTube. Ωστόσο, η δημιουργία καινούριων εκδόσεων από αυτά τα τραγούδια θα μπορεί να μοιράζεται μόνο στο Spotify και πουθενά αλλού. Η όλη κίνηση φαίνεται ως απάντηση στον αντίκτυπο του TikTok, όπου περισσότερα από το 1/3 των τραγουδιών που ακούγονται στην πλατφόρμα, έχουν υποστεί είτε remix, είτε αυξομειώσεις στην ταχύτητα τους. 

Αν και το θέμα βρίσκεται σε εμβρυακό ακόμα στάδιο και οι συμφωνίες αδειοδότησης δεν έχουν ολοκληρωθεί, φαίνεται ότι τα βασικά εργαλεία για remix θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους συνδρομητές Premium. Επιπρόσθετα, τα εργαλεία "πιο προηγμένης τροποποίησης τραγουδιού" ενδέχεται να είναι διαθέσιμα σε όσους πληρώνουν υψηλότερη συνδρομή, 19,99 $ το μήνα, η οποία θα μπορούσε επίσης να προσφέρει ήχο 24-bit χωρίς απώλειες.
 

Tags