Billy Idol : "Θα ροκάρω μέχρι να πέσω κάτω"

billy idol
Photo by Wikimedia Commons

Ο Idol θα περιοδεύσει για τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του Rebel Yell

Ο θρύλος Billy Idol γιορτάζει την 40ή επέτειο από το άλμπουμ ορόσημο Rebel Yell, με μια σειρά συναυλιών στον Καναδά. Μαζί του ο επί χρόνια συνοδοιπόρος του Steve Stevens στην κιθάρα, ενώ ως support θα εμφανιστούν οι θρυλικοί Καναδοί rockers Platinum Blonde, οι οποίοι πρόσφατα απέκτησαν το δικό τους αστέρι (σε σχήμα φύλλου σφενδάμου ) στη χώρα τους.

Σε δηλώσεις του στο canoe.com, ο Idol μίλησε για το σπουδαίο αυτό album, αλλά και για τη γενικότερη πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, στη μουσική βιομηχανία.

"Θυμάμαι ότι ήμασταν στο Calgary για συναυλία και ένα παιδί χόρευε μόνο του στο μπαλκόνι του. Πάντα το θυμάμαι αυτό. Ήμουν σίγουρος ότι θα πέσει και θα πήγαινε στο νοσοκομείο, αλλά μετά ήταν έξω από το ξενοδοχείο μας. Είχαμε αυτό το νεανικό κοινό και ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι. Νομίζω ότι ανακάλυπταν τη δεκαετία του '80, όπως κι εμείς εξάλλου", θα πει ο Idol ενθυμούμενος την περιοδεία White Wedding Tour. Ήταν η ίδια περιοδεία στην οποία έγραψε τους στίχους για το Eyes without a face, μία από τις μεγάλες επιτυχίες του album Rebel Yell. "Μόλις είχε κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος (σ.σ. : "Billy Idol"), ο οποίος τα πήγε πολύ καλά με τa Hot in the City και White Wedding. Είχαμε μπει στο MTV και νομίζω ότι ο κόσμος ήταν έτοιμος για το επόμενο μας βήμα...".

Το Rebel Yell του Billy Idol κυκλοφόρησε το 1983, ενώ είχαν προηγηθεί το ομώνυμο "Billy Idol" του 1982, αλλά και το ΕΡ Dont Stop του 1981. Συνολικά ο δίσκος έχει πουλήσει περίπου 2,825,000 σε πέντε χώρες (Καναδάς, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο). Ανάμεσα στα hits του δίσκου είναι το ομώνυμο και τα Flesh for Fantasy, Eyes without a Face και Catch my Fall. Η καναδική περιοδεία για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την κυκλοφορία του δίσκου έχει τους εξής σταθμούς :
ΙΟΥΛ 30—Vancouver, BC—Rogers Arena
ΑΥΓ 1 —Edmonton, AB—Rogers Place
ΑΥΓ 2 —Calgary, AB—Scotiabank Saddledome
ΑΥΓ 5 —Saskatoon, SK—SaskTel Centre
ΑΥΓ 6 —Winnipeg, MB—Canada Life Centre
ΑΥΓ 9 —Toronto, ON—Scotiabank Arena
ΑΥΓ 10 —Ottawa, ON—Canadian Tire Centre
ΑΥΓ 14 —London, ON—Budweiser Gardens
ΑΥΓ 16 —Montreal, QC—Bell Centre
ΑΥΓ 19 —Quebec City, QC—Videotron Centre
ΑΥΓ 21 —Moncton, NB—Avenir Centre
ΑΥΓ 23 —Halifax, NS—Scotiabank Centre
ΑΥΓ 25 —St. John’s, NL—Mary Brown’s Centre

Σε ερώτηση για το αν αυτή η περιοδεία είναι η τελευταία του, η απάντηση του Idol ήταν χαρακτηριστική :
"Θα ροκάρω μέχρι να πέσω κάτω. Αυτή είναι η εργασιακή μου ηθική"

 

Tags