Οι εξαιρετικοί Kasabian ανέτειλαν  στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα

Έφεραν έναν διαφορετικό, δικό τους ήχο, διατηρώντας την ροκ δυναμικότητα και δίνοντας, αναμφίβολα, ωραίες συναυλίες .

Πρόκειται για ένα ακόμα, γνήσιο Rock συγκρότημα ,με Βρετανικό ταμπεραμέντο, νέας γενιάς, από το Leicester, που γεννήθηκε με την αυγή του 21ου αιώνα και αποτέλεσε ένα από τα πιο σπουδαία συγκροτήματα στη χρονική εκείνη εποχή.

Εμφανώς παίζουν, αναφέρουν, αναμιγνύουν, μαζί με τα κύρια είδη μουσικής, έντονα περάσματα κλασικής, φόλκ, ηλεκτρο και λάτινο-μεσογειακο-ανατολίτικων στοιχείων μουσικής. Ο Sergio Pizzorno Ιταλικής καταγωγής, έχει γράψει το 95% των τραγουδιών και αποδόθηκαν θαυμάσια, , από τον performan-τραγουδιστή Tom Meighan, με γνήσια προφορά midlands, Leicester.

Πρωτοσχηματίστηκαν  το 1997,από φίλους μαθητοκολλεγιόπαιδες 17χρονους, διασκεδάζοντας με την μουσική και παίζοντας ποδόσφαιρο με άλλους συνομήλικους, από όπου προέκυψε και ο τραγουδιστής.   Saracuse αρχικό όνομα μπάντας. Μια παρέα φίλων, αποτελούμενη από τους , Tom Meighan (τραγουδιστή ), Sergio Pizzorno (κιθάρα , δεύτερα φωνητικά , στιχουργός και συνθέτης), Chris Edwards (στο μπάσο) ,  επίσης τον κιθαρίστα Chris Karlof (αποχώρησε το 2006. στην θέση αυτή διαδοχικά οι, Jason Mehler, Tim Carter, Robert Harvey) και τον Ben Keylay (μεταπηδώντας στα Keyboards), από το 2005 σταθερά μέχρι σήμερα και ο ντραμίστας Ian Matthews και ο Gary Alesbrook στα πνευστά.  
Με τρία σίνγκλ το 1998, έκαναν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους, στο Vipers Rugby Club, για να γιορτάσουν τα 18α γενέθλια του Chris Edwards(bass), μαζί με γονείς και φίλους. 

Οι Kasabian, επί μία 20ετία, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Πολλές παγκόσμιες περιοδείες best live act, πρωτιές σε τσάρτς, καλές θέσεις, βραβεύσεις, χρυσά άλμπουμ κλπ σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ελλάδα κλπ. Με σύνολο επτά άλμπουμ.( συμπεριλαμβανομένου του Alchemist’s Euphoria, το 2022).. 

Εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, το 2012, σε μια από τις καλύτερες συναυλίες , ξαναήλθαν το 2014 και τον Ιούλιο του 2017.Νομίζω, έχει μεταδοθεί και συναυλία τους από την ΕΡΤ. κάπου το 2011?
Μετά από 23 χρόνια πορείας, το 2020, οι δρόμοι με τον τραγουδιστή τους  χώρισαν . δημιουργώντας κάποια συναισθήματα για  την νέα μουσική τους συνέχεια, στους φίλους του συγκροτήματος. Εκτοτε ανέλαβε ο Sergio Pizzorno και στα φωνητικά.

Ειναι μια ακόμη σύντομη ιστορία για την μουσική και εν γένει κουλτούρα που επικρατούσε, επικρατεί και ξεχωρίζει ακόμα στην Βρετανία.

Παρατίθεται μια δεκάδα τραγουδιών από συναυλίες.. οι ζωντανές μουσικές παραστάσεις, δύσκολα λανθάνουν για ωραία ή σπουδαία δυναμικά συγκροτήματα.
Providence One 

Video Url

 

 

Re-Wired (live in leicester) *

Video Url

 

 

Bumblebeee  (Summer Solstice 2014)

Video Url

 

 

Empire (live in leicester) 

Video Url

 

Where Did All The Love Go?   (at London O2) 

Video Url

 

 

Take Aim   (Ο2)

Video Url

 

 

Stevie (live in leicester)

Video Url

 

 

Coachella One (στιγμές προετοιμασίας του συγκροτήματος από Coachella. είναι τραγούδι συναυλιών, με τίτλο Acid Turkish Bath)

Video Url

 

Fire 

Video Url

 

(Σε μια παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο μουσικό χώρο συναυλιών,
 όνομα και πράμα Οξυγόνο !! (O2) , κάτω από το έδαφος,
στον Τάμεση του Λονδίνου –)-)

Days Are Forgotten

Video Url

 

Goodbye Kiss 

Video Url

 

Are You Looking for Action? (Live Music Video) 2017

Video Url

 

Εξτρα : 

By My Side * (full live 52 min)
(Electric Proms-Live BBC Orchestra 2006).

Από μια παρείστικη παράσταση, -με φολκ, βιολιά, πολυήχους ,πολύ κέφι και πολλές μπύρες- ξεδιπλώνοντας ωραίες αρχικές επιτυχίες τους , (ιδίως από το 18min και μετά) - και βέβαια τιμώντας  τις παραδόσεις τους, είτε απλά ποδοσφαιρικές, τοπικές κλπ.

Setlist:

 1.00 Intro 1:50 Shoot The Runner (With Zak Starkey) 7:36 Reason Is Treason 12:37 Orange 13:19 Empire 17:14 Me Plus One 22:01 By My Side 27:19 The Doberman 33:20 Pinch Roller 34:46 Club Foot (With Zak Starkey) 39:45 Processed Beats 43:47 Lost Souls Forever (L.S.F.)

Video Url

 

2022-album 'THE ALCHEMIST'S EUPHORIA'

Video Url