4.000 απίστευτες εικονογραφήσεις γνωστών βιβλίων του Jules Verne διαθέσιμες τώρα online

4.000 απίστευτες εικονογραφήσεις γνωστών βιβλίων του Jules Verne διαθέσιμες τώρα online

«Ταξίδι στο Κέντρο της Γης», «20.000 Λεύγες κάτω απ' τη θάλασσα», «Ο Γύρος του Κόσμου σε Οκτώ Ημέρες»

Δικαίως, όλοι γνωρίζουμε τους τίτλους αυτών των φανταστικών γαλλικών ιστοριών, από τη δεκαετία του 1860 και του 1870, και οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε διαβάσει. Αλλά πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι όλα ανήκουν σε μια ενιαία σειρά, 54 τόμων, Voyages Extraordinaires, που ο Verne δημοσίευσε από το 1863 μέχρι το τέλος της ζωής του;

Ο Verne ανέφερε τον στόχο του έργου σε έναν δημοσιογράφο: «Να ολοκληρώσω σε ιστορική μορφή όλη μου την έρευνα για την επιφάνεια του πλανήτη και τους ουρανούς».

Verne4

Ο Βέρν ήθελε να εκπαιδεύσει, αλλά ταυτόχρονα να διασκεδάσει και ακόμη, να εντυπωσιάσει καλλιτεχνικά: «Ο σκοπός μου ήταν να απεικονίσω τη γη, και όχι τη γη μόνο, αλλά και το σύμπαν», είπε. «Και την ίδια στιγμή δοκίμασα να συνειδητοποιήσω την ιδανική ομορφιά του στυλ». Αυτό, το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία σε χρόνο και τόπο.

Verne5

Ως συγγραφέας ο Marc Soriano γράφει τη δεκαετία του 1860, όταν ο Βέρν άρχισε να δημοσιεύει: «Ο οδηγός για την παιδεία στη Γαλλία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον νόμο Guizot του 1833, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα,ακόμα, να γίνουν».

Verne3

Εξού και η ανάγκη για εικονογραφήσεις. Ο Verne και ο συντάκτης του, Pierre-Jules Hetzel, παραθέτουν τις εικονογραφήσεις από οκτώ καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο Edouard Riou, ο Alphonse de Neuville, ο Emile-Antoine Bayard και ο Léon Benett.

Verne6

Μπορείτε να δείτε τη συλλογή από τις αυθεντικές εικόνες της σειράς στο παρακάτω λινκ:

>> https://jv.gilead.org.il/rpaul/

voyages

Με πληροφορίες από το openculture.com