'Θα σας καταπιώ τα όνειρα'

'Θα σας καταπιώ τα όνειρα'

Του Artrockheaven

 

Πολλές φορές το σκέφτομαι. Για το μίσος, λέω, και το φόβο. Πολλές φορές το σκέφτομαι κι αναρωτιέμαι ποιο απ' τα δυο γεννάει τ' άλλο. Είναι το μίσος που γεννιέται απ' το φόβο ή ο φόβος απ' το μίσος; Κι αναρωτιέμαι τι θα γίνει μ' εμάς, τι μας περιμένει αύριο, πού θα μας βγάλει όλο αυτό. Σε ποια χώρα θα ζήσουμε, αναρωτιέμαι, κι εμείς κι αυτοί που θα έρθουν μετά από εμάς; Σε μια χώρα που θα υπάρχει επειδή μισεί και φοβάται; Σε μια χώρα που θα υπάρχει για να μισεί και να φοβάται;

 

Και θέλω να πιστέψω σε κάτι. Θέλω κάτι να πιστέψω,
εντάξει; Κάτι, κάποιον να πιστέψω. Θέλω να πιστέψω
σ' έναν νέο Χριστό, κι ας ξέρω ότι δεν υπάρχει, κι ας ξέρω ότι δεν θα κατεβεί ποτέ στη γη, δεν θα γεννηθεί, δεν θα σταυρωθεί, δεν θ' αναστηθεί. Να ξέρεις ότι κάτι δεν υπάρχει και να πιστεύεις σ' αυτό - αυτή είναι, σκέφτομαι, η μόνη σωτηρία που μας έμεινε. Γιατί αν πιστεύεις σε κάτι που δεν υπάρχει, μπορεί -ποιος ξέρει, μπορεί κάποια μέρα να γεννηθεί εκείνο που πιστεύεις.

 

Απόσπασμα από το διήγημα με τον τίτλο " Θα σας καταπώ τα όνειρα" που υπάρχει στο βιβλίο του Χρήστου Οικονόμου "Το καλό θα έρθει από την θάλασσα"(2014)

 

1.Poll-Άνθρωπε(1971)-Φόβοι μου