Ritt der Walküren (Ride of the Valkyries)- Richard Wagner

Ritt der Walküren (Ride of the Valkyries)- Richard Wagner

Ο Βίλχελμ Ρίχαρντ Βάγκνερ γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1813 στη Λειψία και πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου 1883 στη Βενετία της Ιταλίας...

Από τα αριστουργήματα της κλασικής μουσικής Die Walkure (δεύτερη όπερα από Der Ring des Nibelungen), απόσπασμα από την αρχή της τρίτης πράξης Ritt der Walküren (Ride of the Valkyries) που γράφτηκε στις 23 Ιουλίου 1851.

Το " Ride of the Valkyries " (γερμανικά: Walkürenritt ή Ritt der Walküren) αναφέρεται στην αρχή της πράξης 3 του Die Walküre, της δεύτερης από τις τέσσερις όπερες που αποτελούν το Der Ring des Nibelungen του Richard Wagner.

Εκτελέστηκε το 1921 από την Αμερικανική Συμφωνική Ορχήστρα για την Edison Records. Ως ξεχωριστό κομμάτι, το «Ride» ακούγεται συχνά σε μια αμιγώς ορχηστρική εκδοχή, που μπορεί να είναι μόλις τρία λεπτά. Μαζί με τη " Νυφική ​​Χορωδία " από τον Λόενγκριν, το "Ride of the Valkyries" είναι ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του Βάγκνερ.

Το κύριο θέμα του, το μοτίβο με την ετικέτα Walkürenritt , γράφτηκε για πρώτη φορά από τον συνθέτη στις 23 Ιουλίου 1851. Το προσχέδιο για το "Ride" συντάχθηκε το 1854 ως μέρος της σύνθεσης ολόκληρης της όπερας, η οποία ήταν πλήρως ενορχηστρωμένη μέχρι τα τέλη Μαρτίου 1856. 

Στην όπερα Walküre, το "Ride", το οποίο διαρκεί περίπου οκτώ λεπτά, ξεκινά στο πρελούδιο της τρίτης πράξης, δημιουργώντας διαδοχικά στρώματα συνοδείας έως ότου η αυλαία σηκωθεί για να αποκαλύψει μια βουνοκορφή όπου τέσσερις από τις οκτώ αδερφές Valkyrie της Brünnhilde έχουν συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεταφορά των πεσόντων ηρώων στη Βαλχάλα.

Καθώς ενώνονται με τους άλλους τέσσερις, η ορχήστρα κουβαλάει τη γνώριμη μελωδία, ενώ, από πάνω, οι Βαλκυρίες χαιρετούν ο ένας τον άλλον και τραγουδούν τη μάχη τους. Εκτός από το τραγούδι των Rhinemaidens στο Das Rheingold, είναι το μοναδικό κομμάτι συνόλου στις τρεις πρώτες όπερες του κύκλου του Wagner's Ring.

 

Video Url

https://www.popup.gr/