10 τραγούδια για τον Malcolm X

10 τραγούδια για τον Malcolm X

Ο Malcolm X γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1925 στην Ομάχα, Νεμπράσκα των ΗΠΑ και δολοφονήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1965 στη Νέα Υόρκη...

Ο Malcolm X (γεννημένος Malcolm Little, αργότερα Malik el-Shabazz) ήταν Αμερικανός Μουσουλμάνος υπουργός και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος ήταν εξέχουσα προσωπικότητα κατά τη διάρκεια του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα. Εκπρόσωπος του Έθνους του Ισλάμ μέχρι το 1964, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ενδυνάμωσης των Μαύρων και της προώθησης του Ισλάμ στην κοινότητα των Μαύρων. Μια μεταθανάτια αυτοβιογραφία, στην οποία συνεργάστηκε με τον Alex Haley, δημοσιεύτηκε το 1965.

Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που κατηγορείται για κήρυγμα ρατσισμού και βίας, είναι επίσης μια ευρέως διάσημη φιγούρα στις αφροαμερικανικές και μουσουλμανικές αμερικανικές κοινότητες για την επιδίωξη της φυλετικής δικαιοσύνης. Τιμήθηκε μετά θάνατον με το Malcolm X Day, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του σε διάφορες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκατοντάδες δρόμοι και σχολεία στις ΗΠΑ μετονομάστηκαν προς τιμήν του, ενώ η αίθουσα χορού Audubon, ο χώρος της δολοφονίας του, ανακαινίστηκε εν μέρει το 2005 για να φιλοξενήσει το Μνημείο και Εκπαιδευτικό Κέντρο Malcolm X και Dr. Betty Shabazz .

 

1. REVOLUTION-Arrested Developement

 

 

2. WORDS OF WISDOM 06-2Pac

 

 

3. PRESSURE-Killer Mike Feat. Ice Cube

 

 

4. REMEMBER ME-TI Feat. Mary J. Blige

 

 

5. LEADERS-Nas/Damien Marley

 

 

6. GOOD MORNIG-Kanye West

 

 

7. BUILDING MINDS FASTER-Lupe Fiasco

 

 

8. WAKE UP-Rage Against The Machine

Video Url

 

9. HOPE YOU NIGGAS SLEEP-Notorious BIG

 

 

10. BRING THE NOISE-Public Enemy