10 τραγούδια για το ξεκίνημα της εβδομάδας!

10 τραγούδια για το ξεκίνημα της εβδομάδας!

Καλή εβδομάδα!

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

bülow - Sweet Little Lies

Καταγωγή από την Γερμανία και νυν κάτοικος Ολλανδίας η δεκαεννιάχρονη φτιάχνει για μια ακόμη φορά αξιοπρόσεκτα ποπ στολίδια. Γεμάτη αρκετές εμπειρίες παρά το νεαρό της ηλικίας της, από τη διαμονή της στα 11 στο Λονδίνο και στο Τέξας στα 17 της, ανακαλύφθηκε σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση το 2016 που την οδήγησε και στον Καναδά. Αν δεν είχατε προσέξει την μέχρι πέρσι μαθήτρια λυκείου Megan Bülow στα δύο εκπληκτικά EPs Damaged Vol. 1 & 2 τώρα έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία με τη δουλειά της.

James Bay ft. Julia Michaels - Peer Pressure

Ενόψει της περιοδείας του σε ΗΠΑ και Ευρώπη, στη δεύτερη ως support του Ed Sheeran, και πρώτη κυκλοφορία μετά το Electric Light, συνεργάζεται με τη 25χρονη αμερικανίδα που μια ακόμη συνεργασία της σας είχα προτείνει πριν λίγο καιρό, Lauv ft. Julia Michaels - There's No Way, https://www.apotis4stis5.com/news-f/34553-sunexeia-kainouriwn-mousikwn . Είναι κάτι τέτοιες στιγμές όμως που νοσταλγώ τις κορυφώσεις των παραγωγών του Jim Steinman.
https://www.youtube.com/watch?v=Gc8EPDTF4Ho

Nick Waterhouse - Wreck The Rod

Το ομώνυμο νέο άλμπουμ του καλιφορνέζου αναμένεται σε λίγες ημέρες και θα ακολουθηθεί από μια περιοδεία σε Ευρώπη και Αμερική να το προωθεί. Είναι το δεύτερο δείγμα της τέταρτης ολοκληρωμένης του δουλειάς μετά το αλά 60ς Song For Winners, έναν φόρο τιμής στους Kings. Ο κύριος Katchi παραμένει ρετρό και καθόλου κιτς. Άσε που έχει κάνει πριν τρία χρόνια και μια από τις πιο όμορφες διασκευές στους Sade που έχω ακούσει και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Βάζω τα μυωπικά γυαλιά μου για να μπω στη θέση του, κλείνω τα μάτια και ταξιδεύω στο χρόνο πενήντα περίπου έτη στο Ντιτρόιτ…

Maren Morris - The Bones

Το τεξανό κορίτσι βγάζει τον νέο της δίσκο με τίτλο Girl, επίσης στις αρχές του Μαρτίου. Δεύτερο τραγούδι και γι’ αυτήν, με το ευκολομνημόνευτο ρεφραίν και με μια δόση από σόουλ στην ερμηνεία.

Aldous Harding - The Barrel

Το επικείμενο 2ο άλμπουμ της Νεοζηλανδικής καταγωγής ερμηνεύτριας αναμένεται στο τέλος του Απριλίου από την πάντα ενδιαφέρουσα οικογένεια της 4AD. Τα τραγούδια της μαζεύτηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιοδείας της και ηχογραφήθηκαν σε Ουαλία και Μπρίστολ σε τέσσερα διαφορετικά στούντιο. Το ότι είναι μια από τις αγαπημένες μουσικούς της Lorde δεν ξέρω σε ποιους δημιουργεί μεγαλύτερη ανυπομονησία για την νέα της δουλειά αλλά το The Barrel αξιώνει να κατεβάσετε ρυθμούς και να το προσέξετε ίσως και να το ακούσετε ξανά και ξανά.

Lydian Collective - High 555

Το λονδρέζικο κουαρτέτο με τις fusion περιπτύξεις του σε ταξιδεύει. Έχουν ήδη ένα άλμπουμ στη φαρέτρα τους, το περσινό Adventures και αυτό είναι το νέο τους κομμάτι. Aaron Wheeler (πλήκτρα), Ida Hollis (μπάσο), Todd Baker (κιθάρα), Sophie Alloway (ντραμς). Τι και αν η αναγνώρισή τους μέχρι σήμερα μετριέται με τα streams, τα δισκογραφικά νομίσματα του καιρού μας, In 70s we trust…

Melissa Laveaux – Kouzen

Η Αιτή και ο Καναδάς συναντιόνται και δημιουργούν στο Παρίσι. Η χροιά της φωνής της σου τραβάει το ενδιαφέρον στο δευτερόλεπτο και ο φολκ - ροκ με άρωμα καραϊβικής δίσκος της που θα επανέλθω, το Radyo Siwèl (στα κρεολικά η πατρίδα της) κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο… δηλώνω ένοχος και ζητώ την επιείκεια σας δικαστές…

Breathe. – London

Μπορούν δύο λευκοί να κυκλοφορήσουν σόουλ;… Θετικό!

Delv!s - Brother

Από το κεντροανατολικό Βέλγιο έρχεται ο 32χρονος Niels Delvaux με την πιο πρόσφατη ισορροπημένη του παραγωγή, ωσάν ένας νέος Moby και μετά το EP No Ending του 2017.Με επιρροές κατά δήλωση αλλά και υποβόσκουσες στην συγκεκριμένη παραγωγή του, από την γκόσπελ, συνδυάζονται με τη φανκ και τη σόουλ που έγινε κοινωνός ο εν λόγω κύριος.

Candi Staton - Love is You

Στα 79 της μοιάζει ασταμάτητη, όπως και ο τίτλος του πιο πρόσφατου δίσκου της. Ένα μεγάλο συγγνώμη σε μια από τις πιο αξιόλογες και εναπομείναντες φωνές της γενιάς της που άργησα να σας προτείνω κάτι. Ο ήχος της, το άλμπουμ της συνολικά αλλά και το συγκεκριμένο τραγούδι θα μείνουν ανέγγιχτα από το χρόνο οπότε και η όποια καθυστέρηση στην ακρόασή του δε έχει καμία σημασία. Θησαυρός!

και όλα μαζί