(You make me feel like) A Natural Woman ένα διαχρονικό τραγούδι

(You make me feel like) A Natural Woman ένα διαχρονικό τραγούδι

Όλα δένουν τόσο ωραία στην μουσική....

Όντως δένουν τα πράγματα. Τεχνικά και 'βιολογικά', το '89 '90 '91 συναντιώνται σε σημερινή επιτυχία στην Αγγλία.

Μου έρχεται με αυτό ένα παρόμοιο δέσιμο, όταν ανακάλυψα μια ηχογράφηση την οποία δεν είχα υπόψη μου.

Πρόκειται για το (You make me feel like) A Natural Woman των King-Goffin με παραγωγό τον θρυλικό Jerry Wexler. Το τραγούδι ως γνωστόν χάρισε μια μεγάλη επιτυχία στην αξέχαστη Aretha Franklin το 1967. Αυτό που πρόσφατα έμαθα είναι ότι το είχε τραγουδήσει ζωντανά και η Dusty Springfield ένα χρόνο αργότερα, το 1968.

Η εκτέλεση της Franklin είχε ηχογραφηθεί στο American Sound Studio στο Memphis με τον Wexler στην παραγωγή. Εκείνη την εποχή, στο ίδιο studio και με παραγωγό τον Wexler και πάλι, η Dusty είχε ηχογραφήσει το υπέροχο Dusty in Memphis.

Ας ακούσουμε την εκτέλεση της Dusty κι ας θυμηθούμε επί τη ευκαιρία μερικές από τις πολλές εκτελέσεις του τραγουδιού από άλλους καλλιτέχνες στη διάρκεια αρκετών δεκαετιών (μεταξύ των οποίων και η ίδια η Carole King, συνθέτης του τραγουδιού), αλλά και την εκπληκτική ζωντανή εκτέλεση της Αretha Franklin το 2015. O καθένας έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα.

Dusty Springfield 1968

George Benson 1968

Peggy Lee 1969

Carole King 1971

Bobby Womack 1973

Rod Stewart 1974

Mary J Blige 1994

Celine Dion 1995

Ariana Grande 2018

Aretha Franklin 2015

Κυριάκος Λίγκας

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'