Ο Θοδωρής Φαχουρίδης με 'φρέσκα ακούσματα'

Ο Θοδωρής Φαχουρίδης με 'φρέσκα ακούσματα'

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Evamore - One More Yard (Sinead O’Connor, Cillian Murphy, Brian Eno, Ronnie Wood, Imelda May)

Από το EP με τον ίδιο τίτλο. Ένα πρότζεκτ που συνδέει τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και τα εκατό χρόνια που έκλεισαν τον περασμένο Νοέμβριο από την λήξη του, με τον πόλεμο κατά του καρκίνου Προλογίζει ο Cillian Murphy και ακολουθεί μια καλλιτεχνική σύμπραξη που την πλησιάζω με δέος.

Georgia - Started Out

Φανταστείτε μια ηλεκτρονική σύγχρονη Kate Bush και θα πάρετε μια ιδέα για τον ήχο της Georgia. Το μπάσο χτυπάει στο 40ο δευτερόλεπτο, και το μυαλό ταξιδεύει ενώ το σώμα ακολουθεί.

Bear Hands - Blue Lips (feat. Ursula Rose)

Από το EP με τον ίδιο τίτλο. Το τρίο έχει τις ρίζες του στο Μπρούκλιν και μετράει δεκατρία χρόνια ζωής και τρεις μεγάλους δίσκους. Ένα ενδιαφέρον μείγμα ποπ, ροκ και χιπ χοπ.

Arlo Parks – Cola

Μια ολόφρεσκια παρουσία που η μουσική της πατάει στερεά στις κλασσικές φόρμες της σόουλ. Είναι μόλις δεκαοχτώ χρονών, η καταγωγή της μια μίξη Νιγηρίας, Δημοκρατίας του Τσαντ και Γαλλίας με τη βάση της να είναι το Λονδίνο.

Τα κουτσομπολίστικα έντυπα αν την πάρουν είδηση θα πέσουν πάνω στις σεξουαλικές της προτιμήσεις. Αντιθέτως σας προτείνω να ακουμπήσετε με ζήλο στη ζεστασιά της φωνής της.

Baloji - L'Art de la Fugue

Ο 4ος προσωπικός δίσκος του καλλιτέχνη που μας έρχεται από το Βέλγιο, το 137 Avenue Kaniama, είναι μια μοντέρνα άφρο πρόταση. Ο τίτλος παραπέμπει στον Μπαχ ενώ οι μουσικές ρίζες μοιραία θα οδηγήσουν πάνω στα ίχνη του νιγηριανού δασκάλου Fela Kuti ή στον πιο εύκολα αντιληπτά στον πιο σύγχρονο αγαπημένο Σενεγαλέζο Youssou N'Dour. Η κυκλοφορία του μετράει αρκετούς μήνες ζωής και η «Η τέχνη της Φούγκας» είναι το πιο πρόσφατο τραγούδι που κυκλοφόρησε. Το όνομά του στα σουαχίλι μπορεί να σημαίνει άντρας της επιστήμης αλλά σας διαβεβαιώνω ότι το συναίσθημα στη μουσική του περισσεύει.

U.S. Girls - Velvet 4 Sale (Tune-Yards Fiction Dub Mix)

Το τραγούδι της αμερικανο – καναδέζας Meghan Remy πρωτακούστηκε πριν από έναν χρόνο καθώς καλοδεχόταν τον ακροατή στο πολύ καλό 7ο ΄άλμπουμ της In a Poem Unlimited. Οι Tune-Yards μας έχουν ξανά απασχολήσει με δικιά τους δουλειά, https://www.apotis4stis5.com/news-f/29187-lista-me-moysikes-tou-shmera , εδώ σε χρέη remixer φρεσκάρουν με ρέγκε αποχρώσεις το εν λόγο κομμάτι.

Lizzo – Juice

Το σούπερ εθιστικό τραγούδι της Boys o Guardian δικαιώνοντας την καλοκαιρινή πρόταση που σας είχα κάνει, https://www.apotis4stis5.com/news-f/32852-mousikes-gia-to-kalokairino-sas-mp3-player , το συμπεριλάβε στα καλύτερα της χρονιάς που πέρασε. Η σχεδόν 31 ετών αμερικανίδα επιστρέφει και προτείνει φανκ μέχρι τελικής πτώσεως με μέντορες τους Gap Band. Έδρα η πόλη του Prince, στόχος η στρατόσφαιρα της διασκέδασης. Εγώ είμαι μέσα… 100%.

Set It Off - Midnight Thoughts

Το τέταρτο άλμπουμ του πενταμελούς γκρουπ από τη Φλόριντα με τίτλο Midnight έρχεται σε λίγες ημέρες. Μέχρι τότε το τραγούδι που κυκλοφόρησαν ακριβώς στην εκπνοή του 2018. Sing along ποπ ροκ στιγμές που δεν υποβαθμίζουν τη μουσική του σήμερα.

Monks Road Social featuring Dr Robert and Stone Foundation - The Coming Of Grace

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την αυθεντική εκτέλεση του γιατρού Robert Howard στο άλμπουμ Realms Of Gold η εντυπωσιακή λόγω των συμμετοχών της κολεκτίβα υπό την επίβλεψη του Dr., μας θυμίζει την σύνθεση. Τότε στα φωνητικά συμμετείχε και ο Paul Weller και στο όργανο ο συμμορίτης του από τους Style Council, Mick Talbot. Σήμερα ο Talbot δίνει πάλι το παρόν ενώ οι προστατευόμενοι του Modfather, Stone Foundation, αναπληρώνουν το κενό.

Cooks But We're Chefs – Sunshine

Πάντα μου άρεσαν οι εναλλακτικές προτάσεις του χιπ χοπ. Βγάζουν από την comfort zone αυτούς που το απεχθάνονται. Θα πουν βέβαια η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα… Σε κάθε περίπτωση ο Gil Scott Heron φαντάζομαι θα είναι περήφανος από εκεί ψηλά για τη μουσική της οκταμελής μπάντας των νεαρών… Α να μη το ξεχάσω είναι Ιρλανδοί και κατάλευκοι…

Echo & The Bunnymen - The Killing Moon (Transformed)

Από τον δίσκο The Stars, The Oceans & The Moon, μια εκτέλεση που σχεδόν το καταδικάζει να στοιχειώσει τις μικρές ώρες της ημέρας. Λένε ότι σπάνια η διασκευή ξεπερνάει το αυθεντικό και σχεδόν πάντα υπολείπεται συναισθήματος. Εδώ λοιπόν το τραγούδι αποκτάει μια καταγεγραμμένη πλέον προστιθέμενη κρυφή έως τώρα αξία που λίγοι μάλλον είχαν υποψιαστεί, ίσως αυτοί που παρακολουθούν το κανάλι του περιοδικού Spin στο Youtube.

και όλα μαζί…