Το σάουντρακ του Σαββατοκύριακου - Μέρος ΙΙ…

Το σάουντρακ του Σαββατοκύριακου - Μέρος ΙΙ…

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Nothing But Thieves - Take This Lonely Heart (EP - What Did You Think When You Made Me This Way?)

Κυκλοφόρησε το ep που περιμέναμε, https://www.apotis4stis5.com/news-f/33852-10-1-nea-tragoudia . Ένα ακόμη εκπληκτικά εθιστικό τραγούδι. Σημειώστε το όνομα γιατί οι πέντε τύποι ανεβαίνουν με ταχύτητα στο βάθρο που γράφει ροκ σταρ.

Lewsberg – The Smile (original edit)

Η τετραμελή ολλανδική μπάντα με έδρα το Ρότερνταμ έρχεται με ένα περίεργο διαμάντι. Η παρέα του Arie van Vliet πετυχαίνει να δημιουργήσει υπνωτιστικά, σχεδόν κινηματογραφικής αισθητικής ριφ σε συνδυασμό με δυναμικά ροκ ξεσπάσματα κάνοντας μια μινιμαλιστική σύνθεση με έλλειψη τραγουδιού παρά μόνο απαγγελίας να ακούγεται ήδη cult. Όλα αυτά εν έτη 2018;…και όμως!

Sterlatone - You're The Reason

Ένα ακόμη γκρουπ από την Ολλανδία, αυτή τη φορά από το Άμστερνταμ. Οι Ivo Witteveen και Dylan Alling, είναι ο πυρήνας του γκρουπ ενώ πλαισιώνονται και από άλλους μουσικούς. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους Nothing can stop the past είναι ουσιαστικά μια συλλογή κομματιών των τελευταίων οκτώ χρόνων.

Curtis Harding - Where We Are

Στο δρόμο του μεγάλου Isaac Hayes, με τα έγχορδα να γεμίζουν αριστοκρατικά μια bigger than life σύνθεση. Αυτή είναι η νέα δουλειά ενός από τους πιο ελπιδοφόρους εκφραστές της σύγχρονης μαύρης μουσικής. Τυχεροί όσοι θα τον δουν στην μίνι ευρωπαϊκή του περιοδεία αυτό το φθινόπωρο.

Richard Ashcroft - Born To Be Strangers

Η επιστροφή με έναν δίσκο που δικαιολογεί την αγάπη που του έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Το Natural Rebel, ο πέμπτος προσωπικός του δίσκος σε δεκαοχτώ χρόνια, είναι από τις καλύτερες δουλειές του, στο επίπεδο του Alone

With Everybody του 2002. Το κοντέρ γράφει 47 πλέον και οι γωνίες δεν υπάρχουν, θα πουν οι σνομπ μουσικοκριτικοί διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο ή αερολογώντας ακατάπαυστα και ανούσια. Ξεχνάνε συχνά ότι αν το τραγούδι αγγίζει τις χορδές του ακροατή τα υπόλοιπα είναι απλά για να γεμίζουν λευκές σελίδες. Εδώ λοιπόν ο βρετανός βρίσκει κέντρο…

Will Butler vs The Knocks - Sun Comes Up

Το ντουέτο από την Νέα Υόρκη φρεσκάρει το τραγούδι του εκ των Arcade Fire, πολυοργανίστα Will Butler. Το συγκεκριμένο υπήρχε στο προσωπικό, ζωντανά ηχογρφαφημένο, άλμπουμ του Friday Night του 2016. Ήταν ένα από τα νέα τραγούδια που είχε γράψει τότε κυκλοφορόντας τα μαζί με στιγμές από τον πρώτο σόλο του δίσκο Policy του 2015. Οι Knocks ζεστοί από το δεύτερο γεμάτο συνεργασίες δίσκο τους, New York Narcotic, κάνουν υπέροχη δουλειά.
https://www.youtube.com/watch?v=76IcaO6b3A4

Greta Van Fleet - You're The One

Μετά από τα δύο EP τους ήρθε η ώρα για την πρώτη μεγάλη κυκλοφορία τους με τίτλο Anthem of the Peaceful Army. Είναι ωραίο τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι αποτίνουν φόρο τιμής στο ροκ που πνέει τα λοίσθια να βγαίνουν τέτοια γκρουπ. Όσο και αναπόφευκτες να είναι οι γνωστές συγκρίσεις η δύναμη των «φάρων» του μπλουζ και της φολκ αιμοδοτεί κρατώντας ζωντανή τη μουσική που αγαπήσαμε σε πείσμα των καιρών.

Bizonkid – Colorado

Μπορεί ένα σχεδόν κλασσικό ριφ να εξιτάρει εκτός από τους νεαρούς που θα το γνωρίσουν για πρώτη φορά και κάποιον που τα έχει ζήσει από πρώτο χέρι στα 70ς; Νομίζω ότι αν ακουστεί χωρίς καμία αρνητική προδιάθεση το Colorado , η απάντηση είναι ναι. Για να τριτώσει το καλό, μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη από την χώρα της τουλίπας. Εκτός από καλή σόουλ που έχουμε ακούσει στο παρελθόν φαίνεται ότι συντηρεί υποδειγματικά και ένα ροκ ρεύμα. Ίσως τον έχετε ακούσει με το άλλο project του, Steye & The Bizonkid με τέσσερις δίσκους στο ενεργητικό του από το 2008. Πάντα μου άρεσαν οι multimedia καλλιτέχνες και ο κατά κόσμο Steye Hallema ανήκει σε αυτή την ενδιαφέρουσα κατηγορία. Δείτε το 360ο βίντεο κλιπ του τραγουδιού του What Do We Care 4 του 2015 και θα καταλάβετε. Από την εταιρεία που μας έδωσε φέτος και τον Steffen Morrison, https://www.apotis4stis5.com/news-f/31608-single-ep .

Fil Bo Riva – Go Rilla

Το ντεμπούτο άλμπουμ του 24χρονου Filippo Bonamici, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, αναμένεται τον Μάρτιο του 2019, και θα έχει τον τίτλο, Beautiful Sadness. Γεννημένος στην Ιταλία, με ενδιάμεσο σταθμό την Ιρλανδία και με καλλιτεχνική έδρα εδώ και τρία χρόνια το Βερολίνο, δηλώνει επιρροή κυρίως την μουσική των Beatles και γεμίζει τα ηχεία με ροκ και ποπ ήχους.

Peter Bjorn And John – Wrapped Around The Axle

Από τον όγδοο δίσκο του σουηδικού τρίο, Darker Days. Ποιος δεν έχει σφυρίξει στο άκουσμα του Young Folks, αναρωτιέμαι… είτε παίχτης του Fifa είτε οπαδός του Grey’s Anatomy. Σε κάθε περίπτωση λίγη άμεση καλή ποπ δεν έβλαψε ποτέ κανένα, το αντίθετο μάλιστα μπορεί να σου φτιάξει την ημέρα…

The Vryll Society - Shadow Of A Wave

Το πενταμελές γκρουπ από το λιμάνι των σκαθαριών κυκλοφόρησε εδώ και λίγους μήνες τον πρώτο του δίσκο. Τίτλος Course Of The Satellite. Aνήκουν στην ομάδα των νέων ελπίδων της Βρετανίας όπως οι εκ Μάντσεστερ Blossoms και οι The Amazons από το Ρέντινγκ ή οι πιο πλουραλιστικοί Yonaka του Μπράιτον. Το κουιντέτο έχει κάτι στο παίξιμό του που δηλώνει άπειρες ώρες προσηλωμένης εργασίας στον ήχο τους και τζαμάρισματος ως μπάντα που, γερές βάσεις δηλαδή για την πορεία τους. Από την εταιρεία που μας έδωσε τους Coral και τους υπεραγαπημένους Zutons.