10 τραγούδια της Joni Mitchell (A)

10 τραγούδια της Joni Mitchell (A)

H Joni Mitchell γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1943.

Υπάρχει ένα ψαροχώρι στο νησί της Κρήτης, στην Ελλάδα, διάσπαρτο με τεχνητές σπηλιές λαξευμένες στον βράχο από ψαμμίτη. Το χωριό είναι γνωστό ως Μάταλα και, στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ήταν μια κοινότητα για τους χίπις που έκαναν backpacks, ένας από τους οποίους ήταν και η Joni Mitchell!

Σύμφωνα με τον Messy Nessy Chic, η Mitchell απαθανάτισε την ιδανική σκηνή των χίπις με το άλμπουμ της, το 1971, το Blue, το οποίο αποτύπωσε τα τοπία εκεί και τους κρητικούς, περιτριγυρισμένα από μια παρθένα παραλία, έναν όμορφο κόλπο και καταγάλανα νερά - την αίσθηση της ελευθερίας στην πιο αγνή της μορφή.

Κανείς δεν είναι σίγουρος πότε είχαν τα σπήλαια δημιουργηθεί, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν ως ρωμαϊκοί τάφοι.

Σύμφωνα με το Explore Crete, εκτός από τους τάφους, μερικές από τις σπηλιές περιέχουν σκαλιστά κρεβάτια, παράθυρα και βεράντες, αποκαλύπτοντας ότι χρησιμοποιούνταν ως σπίτια πιθανότατα πολύ παλιά, και πάλι στη δεκαετία του '60 με τον ερχομό των «παιδιών των λουλουδιών».

«Στα Μάταλα βρήκαν το μέρος όπου μπορούσαν να εκφραστούν, να απολαύσουν την ελεύθερη αγάπη και να δημιουργήσουν», γράφει το Explore Crete

1.A CASE OF YOU

 

 

2.BOTH SIDES NOW

 

 

3.CALIFORNIA

 

 

4.CAREY

 

 

5. CHELSEA MORNING

 

 

6.RAISED ON A ROBBERY

 

 

7.THE CIRCLE GAME

 

 

8.AMELIA

 

 

9.HELP ME

 

 

10.WOODSTOCK

Video Url