Άλλο ένα ποστ με καινούργια τραγούδια - Playlist à l’ apotis4stis5 style…

Άλλο ένα ποστ με καινούργια τραγούδια - Playlist à l’ apotis4stis5 style…

Από το Θοδωρή Φαχουρίδη

Snow Patrol - Life On Earth

Επτά χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία τους στούντιο κυκλοφορία. Η αναμονή φαίνεται να τελειώνει αφού η μούσα της έμπνευσης τελικά επισκέφτηκε τον Gary και το Wildness, αναμένεται τελικά τον Μάιο φέτος, σχεδόν είκοσι χρόνια από το ντεμπούτο τους. Ως τότε θα αρκεστούμε να ακούμε το στη ζωή στη γη.

Maven Grace - Innocent Dreams

Πρώτο δείγμα γραφής για ένα γκρουπ με μέλη από το Χονγκ Κονγκ, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Αγγλία. Ποπ διαμαντάκι από το κουαρτέτο που τραγουδάει σε μανδαρικά και αγγλικά και βουτάει στα βαθιά νερά της μουσικής βιομηχανίας. Θα ξεβραστούν ως ανεπιθύμητοι ή θα επιβιώσουν; … Ο χρόνος που είναι με το μέρος τους θα δείξει.

Yumi Zouma - France (Grands Boulevards)

Η συμμετοχή του κουαρτέτου από την Νέα Ζηλανδία στη συλλογή Dreams που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε διπλό δίσκο την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου. Πρόκειται για το ηχητικό ντύσιμο φωτογραφιών που έχει επιμεληθεί το site https://stadiumsandshrines.com με τη λογική του κολάζ. Τα ονειρικά μέρη που δημιουργήθηκαν με ονόματα χωρών έχουν κληθεί διάφοροι καλλιτέχνες να τα πάν στο επόμενο επίπεδο. Η παρέα των Yumis ακούει στα ονόματα Christie Simpson, Sam Perry, Charlie Ryder και Josh Burgess και μας ταξιδεύει στη Γαλλία.

Isaac Delusion — Couleur menthe à l'eau

Η ηλεκτροποπ μπάντα από τη Γαλλία διασκευάζει μια μεγάλη γαλλική επιτυχία του 1980. Σύνθεση του ελληνικής καταγωγής πιανίστα Pierre Papadiamandis ερμηνευμένο από τον χρόνια συνεργάτη του και έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες της συνομοταξίας του Johnny Hallyday και φίλο του, τον 75χρονο Eddy Mitchel. Σε αναμονή του τρίτου δίσκου των παριζιάνων.

Spoon - Can I Sit Next To You (Ad-Rock Remix)

Το δεύτερο single από το καλό περσινό Hot Thoughts δέχεται ένα περιεκτικό φρεσκάρισμα από τον αγαπημένο νεουορκέζο Adam Keefe Horovitz, που διανύει την πέμπτη του δεκαετία. Απίστευτο πως περνούν τα χρόνια. Σαν χθες μοιάζει που τραγουδούσε με τους φίλους του, (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!). Σε κάθε περίπτωση οι Spoon όπως και οι Fat Boy Slim, MIA, Norah Jones, tUnE-yArDs και ο Beck στο παρελθόν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Με την ευκαιρία, και αν είστε φαν των remixes, ορίστε και μια λίστα με τις δουλειές του, εκτός από αυτά που έκανε με τους Beastie Boys

ABISHA - Project X

Η νεαρή 22χρονη στο νέο της τραγούδι μετά το Allthat του περασμένου Οκτωβρίου.

Ina Wroldsen – Sea

Τον Ιούνιο αναμένεται το νέο EP της Νορβηγίδας τραγουδίστριας, με τίτλο Hex που στην μητρική της γλώσσα σημαίνει μάγισσα. Το Sea είναι το πρώτο δείγμα του και συνδυάζει τους σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους με την παράδοση της χώρας της αφού μιλάει για το μυθικό πνεύμα της θάλασσας, Nokken. Το video clip έχει επιμεληθεί ο ομοεθνής της από το Όσλο, Thor Brenne, βραβευμένος διαβάζω…

Black Motion - Anyway ft. Xoli M, Ali Keys

Το δίδυμο από την νότια Αφρική σας το είχα προτείνει μαζί με άλλα για το καταπληκτικό στο είδος του Rainbow, https://www.apotis4stis5.com/themata-f/24453-nees-kykloforiers-maios-2017. Οι παραγωγοί χαίρουν εκτίμησης στους κόλπους της χορευτικής μουσικής, με επιτυχίες στην χώρα τους, συνδυάζοντας στοιχεία της κουλτούρας της. Εδώ ένα ενδιαφέρον μίγμα, αφρικάνικα κρουστά, απαλά σα χάδι φωνητικά και υποβλητικές δεύτερες φωνές να δημιουργούν μια γλυκιά παραζάλη για σχεδόν οκτώ λεπτά.

Tinashe - Fires And Flames

Ήταν 2004, σε ηλικία τότε 11 χρονών, όταν συμμετείχε στο αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους χριστουγεννιάτικο The Polar Express του Robert Zemeckis. Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος τη σύνδεση της κοπέλας που «υποδυόταν» την Hero Girl τότε, χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων με κοτσιδάκια, με την εικόνα του 2018, όσο και αν η ηρωίδα τότε βασίστηκε στην τεχνολογία του motion-capture modeling. Φέτος η Tinashe μετά από δύο χρόνια ηχογραφήσεων του συγκεκριμένου project κυκλοφόρησε την τρίτη της δισκογραφική δουλειά ξανά σε ήχους του επονομαζόμενου Contemporary R&B, με πολύ δόση ποπ θα πρόσθετα. Από τα τραγούδια που κατά καιρούς είχαν ανακοινωθεί ότι θα συμπεριλαμβάνονται στο Joyride, και με μια ενδιάμεση κυκλοφορία, το Nightride του 2016, μόνο ο επίλογος του δίσκου έρχεται από αυτήν την περίοδο αναμονής και είναι νομίζω η καλύτερη στιγμή του δίσκου και σας την προτείνω. Τρία singles έχουν ήδη κυκλοφορήσει, No Drama με Offset, Faded Love με Future και Me So Bad με French Montana και Ty Dolla $ign.

Matthew And The Atlas – Cali

Νέο τραγούδι από το ένα ακόμη βρετανικό γκρουπ της φολκ σκηνής. Ιδρυτής του γκρουπ ο Matt Hegarty ενώ πλαισιώνεται από άλλα τέσσερα μέλη. Η δισκογραφία τους μετράει δύο δίσκους στην εταιρεία που συνίδρυσε ο Ben Lovett των Mumford & Sons. Από το επερχόμενο EP με τον ίδιο τίτλο.

Tom Misch - Lost In Paris

Με την κυκλοφορία του 23χρονου Λονδρέζου με τίτλο Geography, έχουμε τη δυνατότητα να τον απολαύσουμε πιο ολοκληρωμένα. Έτσι μετά και τη συνεργασία του με τους De La Soul, στις τζαζ πινελιές του It Runs Through Me, που είχαμε ακούσει ένα μήνα περίπου πριν, https://www.apotis4stis5.com/news-f/30036-ena-post-gemato-nea-tragoudia, και τη συμμετοχή του στον υποψήφιο για Mercury, Loyle Carner στο άλμπουμ Yesterday's Gone, https://www.apotis4stis5.com/themata-f/26016-mercury-loyle-carner-yesterday-s-gone, ας «χαθούμε» στους ρυθμούς του Παρισιού μαζί του.