10 τραγούδια να ακούσεις πριν βγεις πρώτο ραντεβού μαζί της!

10 τραγούδια να ακούσεις πριν βγεις πρώτο ραντεβού μαζί της!

Από τον ALi Mathloum

Κακά τα ψέματα για πολλούς είναι από τις πιο αγχώδης καταστάσεις. Το πόσο πολύ ή λίγο έρχεται σε ευθεία αντιστοιχία με το πόσο έντονα είναι τα συναισθήματα για την δεσποινίς. Οι συμβουλές από φίλους, άρθρα ή περιοδικά τις περισσότερες φορές -αν όχι πάντα- εκτός του ότι δεν σου μένει τίποτα στο τέλος, είναι παπαρολογίες που σε παροτρύνουν να γίνεις ρομπότ και αν το σκεφτείς καλύτερα, ενός τύπου απατεώνας. Οπότε το καλύτερο είναι, όπως και σε κάθε έκφανση της ζωής, να είσαι απλά ο εαυτός σου.

Αυτός όμως έρχεται η στιγμή που χρειάζεται μια μικρή πνευματική ώθηση που θα λειτουργήσει σαν αρωγός για να είσαι η καλή έκδοση του. Τι καλύτερο από την μουσική; Επίδοξε Καζανόβα και μελλοντικέ Ζάχο Δόγκανε, ναι εσύ, σου ετοίμασα μια αμιγώς ''αρσενική'' playlist με 10 τραγούδια που θα σου ανυψώσουν το ηθικό, την διάθεση και τo sex appeal. Ολίγον και την τεστοστερόνη σε κάποια σημεία -αλλά- όχι υπερβολικά, καθώς επιλογές τύπου Manowar ή Motorhead θα σε κάνουν υπέρ του δέοντος νταή και θα εμφανιστείς σαν τον Νταλάρα στο γνωστό ανέκδοτο του Τζίμη Πανούση. Και δεν το θέλουμε αυτό, μέτρον άριστον και με πιο αισθαντικές επιλογές.

Λοιπόν, είμαστε περίπου μία ώρα πριν ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου, τότε βάζεις αυτό το playlist να παίζει...

10. Rumble – Link Wray | Ένα μυθικό ορχηστρικό κομμάτι από τον θρύλο πρωτομάστορα της κιθάρας Wray είναι η ιδανική επιλογή για να ξεκινήσουμε. Αργόσυρτο και βαρύ το riff θυμίζει western σκηνικό και σαν άλλος Clint Eastwood και συ με το ξύλο κανέλας στο στόμα ξανά προς τη δόξα τραβάς...
Χρησιμότητα: Ελαφρύ ζέσταμα, κάτι σαν χαλαρό τρεξιματάκι πριν το 5χ5 σου.

9. Voodoo Child (Slight Return) – Stevie Ray Vaughan | Γιγάντια respect στον δημιουργό Jimi Hendrix εννοείται. Αλλά θα πάω με την αψεγάδιαστη φημισμένη διασκευή ενός εκ των κορυφαίων κιθαριστών της ιστορίας. Το προσεγγίζει με την δική του blues πινελιά και τα φωνητικά του είναι αρκετά μόρτικα. Δεν πείραξε ιδιαίτερα την αυθεντική σύσταση του κομματιού αλλά αν μη τι άλλο έχει ελαφρώς καλύτερη παραγωγή. Η διακύμανση αυτού του έπους σε πάει και σε φέρνει μαγικά...

Χρησιμότητα: Χαλάρωση, χωρίς να σε πάρει ο ύπνος βέβαια.

8. Young Lust – Pink Floyd | Από τις πιο hard μουσικά στιγμές των υπέρτατων δεσπόζει στο θρυλικό ''The Wall''. Όλη η δυναμική του κομματιού φέρει βαριά πλατιά την υπογραφή του David Gilmour με τα macho γεμάτα γρέζι φωνητικά και την blues-rock κιθάρα να σε ξεσηκώνει πάραυτα.
Χρησιμότητα: Μόρτικο ξεσήκωμα, εδώ αρχίζει η πορεία προς την δόξα.

<<ooh , I need a dirty woman , ooh I need a dirty girl>>

Όλοι μας κάποια στιγμή...

7. N.I.B – Black Sabbath | ΟK, shit just got real που λένε και στο χωριό μου! Σε συνέχει του σκληρού κρεσέντο απο Gilmour, μία χέβιμεταλιά είναι απαραίτητη και αυτός ο ύμνος από το ντεμπούτο των πατεράδων της metal μας είναι ότι πρέπει. Μην το βλέπεις έτσι βαρύ και ασήκωτο, κατά βάθος είναι πολύ ρομαντικό τραγούδι αν κοιτάξουμε και τους στίχους, όπως:

<<I will give you those things you thought unreal
The sun the moon the stars all bear my seal>>

Χρησιμότητα: Τα μυθικά riff σε κιθάρα και μπάσο θα βγάλουν από μέσα σου όση ένταση έχεις και ο Ozzy θα συνοδέψει τις σκέψεις σου <<My name is Lucifer please take my hand>> , εντάξει και συ, στο περίπου...

6. Theme From Shaft – Isaac Hayes | Μετά το ξέσπασμα από τα σκληρά μία δόση ήρεμης funk είναι ότι χρειάζεται. Xαλαρωμένος πλέον το αργόσυρτο σέξι αυτό κομμάτι θα σε βάλει στο mood που πρέπει. Το οποίο είναι το smooοοοoooth με λίγο αισθησιασμό και άνεση. Οι funk μουσικοί των 70s ήταν μακράν ότι πιο cool έχει υπάρξει και αυτό φυσικά έβγαινε και στη μουσική τους. Το Shaft δεν θεωρείται άδικα από τα πιο σέξι, cool αλλά και macho κομμάτια όλων των εποχών. Αδιανόητο να λείπει από τέτοια λίστα.

Χρησιμότητα: Γίνε η ενσάρκωση αυτής της μουσικής σε κάθε σου βήμα.

5. Feel Like Makin' Love – Bad Company | Λοιπόν αφού είμαστε στα μισά νομίζω ήρθε η ώρα να ονειροπολήσουμε λίγο. Ο Paul Rodgers έγραψε το κομμάτι εμπνευσμένος από την εποχή των '60s την δεκαετία της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της αγάπης στην Αμερική. Το τραγούδι συνδυάζει πολλά στοιχεία που μας κάνουν. Ξεσηκωτικό riff, στίχοι και ρεφρέν που θα μιλήσουν κατευθείαν στην καρδία σου καψόυρη φίλε μου αλλά και μια μελωδία στα πιο ήρεμα κουπλέ που πραγματικά μοιάζει με ιδανικό soundtrack στις φαντασιώσεις σου για αγκαλίτσες μαζί της.

<<Feel like makin' love to you, Baby, if I think about you I think about love>>

Χρησιμότητα: Το απαραίτητο daydreaming στη μέση της λίστας, οι όμορφες σκέψεις είναι το καλύτερο αντίδοτο για όλα.

4. Sharp Dressed Man – ZZ Top | Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όπως λέει και ο Gibbons στο κομμάτι, όλα τα κορίτσια τρελαίνονται για έναν κομψά ντυμένο άντρα! Αυτό είναι φυσικά κάτι που δεν πρέπει να αμελήσεις και να δώσεις λίγο παραπάνω προσοχή κυρίως για να νιώθεις εσύ άνετος και ωραίος. Με τα συρόμενα από τεστοστερόνη riff στην κιθάρα, τους στίχους ωδή στην αντρική φύση και την όλη blues-rock ατμόσφαιρα οι θρύλοι ZZ Top είναι as badass as it gets.

Χρησιμότητα: Άκου τον Gibbons και επιστράτευσε το πιο κομψό outfit που έχεις.

3. Sympathy For The Devil – Rolling Stones | Ο,τι και να λένε, οι γυναίκες διαχρονικά αρέσκονται σε άντρες που διατηρούν και την πλευρά του ''κακού παιδιού''.

Τους εξιτάρει ο συνδυασμός με επιφανής αλήτικο attitude που κρύβει όμως και έναν πιο συναισθηματικό χαρακτήρα από μέσα. Χρειάζεται και επιβάλλεται μια στάλα αλαζονείας και διαβολικού πνεύματος για να είσαι λίγο πιο μυστήριος. Ο Mick Jagger είναι εδώ για να σου δείξει το πως

<<But what's puzzling you is the nature of my game >>.

Αυτό ακριβώς παιχταρά μου κάνε το παιχνίδι σου και άσε την να λύσει το παζλ.
Ο Keith Richards με το πιο smooth διαολεμένο σόλο του σε χτυπάει και αυτός στη πλάτη κλείνοντας σου το έμπειρο και γεμάτο γυναικείες κατακτήσεις μάτι του.

Χρησιμότητα: Βγάλε τον διαβολάκο από μέσα σου επίδοξε Καζανόβα μου.

2. Manish Boy – Muddy Waters | Σε συνέχεια των δαιμονισμένων Stones έρχεται και δένει, ίσως το πιο ''αλήτικο'' κομμάτι που υπάρχει από τους αυθεντικούς μάγκες της μουσικής τους μπλουζίστες και έναν από τους πιο γνωστούς εκπρόσωπους του είδους. Ένα εντελώς ξερό και βαρύ riff που σέρνει μαζί του πολλά κιλά παλικαριάς, με τον Muddy Waters να δίνει ρέστα , δώσε βάση :

<<When I make love to a woman, she can't resist>>
<<I'm a man I'm a full grown man I'm a man I'm a natural born lovers man >>

θα γίνουν η ένεση αυτοπεποίθησης σου. Ο ύμνος αυτός, λίγο πριν φύγεις για τον πόλεμο εγγυάται πως θα σε τονώσει όσο χρειάζεται.

Χρησιμότητα: Υψίστης σημασίας, Be a Man!

1. Tougher Than The Rest – Bruce Springsteen |

<<Well It's Saturday night You're all dressed up in blue... >>

Ο τίτλος καθώς και όλοι οι στίχοι του κομματιού είναι η επιτομή αυτού που θέλει να πει αυτό το άρθρο. Η πιο αισθαντική επιλογή από τις δέκα αλλά ναι, χρειάζεται και αυτό. Ιδίως μετά από έναν πολλά βαρύ Muddy απαιτείται ο συνδυασμός του ρομαντισμού με την αντρική κυνηγετική φύση μας και τον εγωισμό. Σε ένα από τα πιο συναισθηματικά τραγούδια του θρυλικού ποιητή και ''αφεντικού'' της rock.

<<Well if you're looking for love, Honey I'm tougher than the rest>>

Αυτό θα ήθελες να της πεις κατά βάθος, πως είσαι ο κατάλληλος και το τραγούδι αυτό είναι εδώ να εκφράσει την αγωνία και τα συναισθήματα σου για την πολυπόθητη κατάκτηση.

Χρησιμότητα: Η έμπνευση. Γίνε και συ όσο αποφασιστικός είναι ο Bruce χωρίς όμως να ξεχνάς την ευαίσθητη πλευρά σου. Να είσαι θετικός, όχι επιθετικός.

Εύχομαι να σε κοιτάει και εκείνη όπως η Patti Scialfa τον Boss στο βίντεο...