Κι' άλλες 10 εμβληματικές επιλογές rock τραγουδιών στο cinema

Κι' άλλες 10 εμβληματικές επιλογές rock τραγουδιών στο cinema

Από τον ALi Mathloum

Επιλεγμένα από σκηνοθέτες κομμάτια, που προϋπήρχαν των ταινιών και λόγω της χρησιμοποίησης τους σε θρυλικές σκηνές έχουν συνδεθεί άρρηκτα με αυτές χαρακτηρίζοντας το ύφος τους. Το πρώτο μέρος θα το βρείτε εδώ:

https://www.apotis4stis5.com/lists-f/25383-10-rock-cinema

10. SUNSHINE OF YOUR LOVE –CREAM |THE GOODFELLAS /Ο Μάρτιν Σκορσέζε αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι το έχει και σαν dj. O σπουδαίος Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε 30 μόλις δευτερόλεπτα (!) φανερώνει όλες τι προθέσεις του Τζίμι για το τι θα επακολουθήσει. Χωρίς λόγια χωρίς ξεκάθαρη σκηνοθετική καθοδήγηση, μόνο με λίγα βλέμματα κ ένα ελαφρύ σήκωμα του φρυδιού, αυτό το stink eye στο τέλος υπό το riff του sunshine of your love είναι 30 δευτερόλπετα απόλυτης μαγείας που άλλοι ηθοποιοί δεν καταφέρνουν σε μια ζωή...

9.ALL A LONG THE WATCH TOWER – JIMMY HENDRIX | WATCHMEN / Άλλο ένα τραγουδιστή λίστα που έχει την τιμητική του σε αμέτρητες ταινίες και με την αυθεντική εκτέλεση του Ντύλαν άλλα φυσικά πολύ περισσότερες με την διασκευή του Χέντριξ! Σαν αντιπολεμικός ύμνος που θεωρείται συνήθως επιλέγεται πριν από κάποια σκηνή μάχης ή σε ένα πολεμικό σκηνικό. Εξαιρετική επιλογή από τον Snyder σε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές που κορυφώνει την ταινία.

8.DON’T STOP ME NOW -QUEEN | SHAUN OF THE DEAD / Όταν σε περικυκλώνει μια αρμάδα από ζόμπι έτοιμα να σε καταβροχθίσουν το τελευταίο που σου έλειπε είναι να αρχίσει κατά λάθος το jukeboxνα παίζει το χαρωπό και ρυθμικό άσμα των Queen! Τα ζόμπι προελαύνουν και υπό τον Φρεντι Μέρκιουρι απολαύσαμε μια από τις πιο διασκεδαστικές σκηνές αυτής της θρυλικής πλέον cultκωμωδίας του Simon Pegg.Τρέλα!

7.BAD TO THE BONE – GEORGE THOROGOOD | TERMINATOR 2 /Χίλιοπαιγμένο από ταινίες και σειρές μέχρι και σε διαφημίσεις, συνήθως επιλέγεται όταν κάποιος ετοιμάζεται να κάνει μια αλητεία ή όταν είναι να κάνει την είσοδο του ένας… κακός χαρακτήρας, σχεδόν πάντα χρησιμοποιείται με σαρκαστική διάθεση. Επιλέγω την σκηνή από το θρυλικό δεύτερο μέρος του Εξολοθρευτή καθώς λόγω σκηνής και του πρωταγωνιστή είναι από τις πιο αξιομνημόνευτες χρήσεις του κομματιού

6.SHOOT TO THRILL – AC/DC | IRON MAN 2 / Κάθε σούπερ ήρωας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κάνει αξιομνημόνευτες και επικές εισόδους όταν κάνει την εμφάνιση του. Όταν μιλάμε δε για τον συγκεκριμένο αλαζόνα άλλα πολύ cool ήρωα η συνοδεία από τους τεράστιους AC/DCέδεσε υπέροχα σε μια σκηνή από τις λίγες που αξίζουν να θυμάσαι από την δεύτερη ταινία.

5.SOMEBODY TO LOVE – JEFFERSON AIRPLANE | THE CABLE GUY / Άλλο ένα πολύ χρησιμοποιημένο τραγούδι στον κινηματογράφο και δικαίως καθώς είναι ένας από τους ύμνους της χίπικης κουλτούρας και των 60’ς συνολικά. Η επιλογή δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τον Jim Carrey σε απίστευτα κέφια σε ένα καραόκε που έχει αφήσει εποχή!

4.YOU NEVER CAN TELL – CHUCK BERRY | PULP FICTION / Ο Ταραντίνο όπως αναφέραμε κ στην πρώτη λίστα είναι ένας εξαίσιος DJ, εδώ η τρίτη επιλογή μου δε θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτόν τον αξέχαστο rock&roll χορό που μας παρουσιάζουν ο δεινός χορευτής John Travolta με την μούσα του σκηνοθέτη Uma Thurman υπό τους ρυθμούς ενός από τραγουδιού που έχει λιώσει άπειρες σόλες!

3. CAT PEOPLE– DAVID BOWIE | INGLORIOUS BASTERDS/ Ξανά Ταραντίνο, τι να κάνω ο τύπος είναι μαέστρος! Εδώ μια επιλογή που έγινε instant classic και συνδέθηκε απόλυτα με την ταινία, καθώς ο στίχος‘’putting out fire with Gasoline’’ δε θα μπορούσε να ταιριάξει πιο ιδανικά με το σκηνικό τρέλας και καταστροφής της ταινίας. Πετάς στο μείγμα επίσης μια femme fatale και το γλυκό έρχεται και δένει…

2.OLD TIME ROCK & ROLL – BOB SEGER | RISCKY BUSINESS/ Από τις πιο διάσημες σκηνές με μουσική στον κινηματογράφο! Ο νεαρός Tom Cruise πλήττει στο σπίτι του και αποφασίζει να το ρίξει, μόνος του, λίγο έξω, πατάει το play στο κασετόφωνο και αρχίζει το εισαγωγικό πιάνο της κλασικής επιτυχίας από τα τέλη των 70’ς του Seger και χωρίς πολλά πολλά επιδίδεται σε έναν εντελώς παλαβιάρικο χορό που τον έχει σταμπάρει έως και σήμερα! Απόλυτα καλτ στιγμή σημάδεψε το spirit μιας ολόκληρης γενιάς!

1.TWIST & SHOUT – THE BEATLES | FERRIS BUELLER’S DAY OFF/ Από τους βασικούς λόγους της πρωτιάς είναι ότι είχαν περάσει περίπου 20 χρόνια από την κυκλοφορία του κομματιού από τα σκαθάρια και παρόλα αυτά λόγω της χρησιμοποίησης του σε αυτήν ανέβηκε ξανά στο νο1 των τσαρτς!, Εμβληματική ταινία για κάθε έφηβο της εποχής των 80’ς, Τόσο σπουδαία ήταν η επιλογή που πράγματι συνόδευσε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές της μετατρέποντας την για λίγα λεπτά σε μιούζικαλ! Παρτάρα τρελή στους δρόμους!