Alan Parsons Project: 8 instrumental

Alan Parsons Projectqew

Οι Alan Parsons Project ήταν ένα βρετανικό ροκ συγκρότημα που δραστηριοποιήθηκε μεταξύ 1975 και 1990, του οποίου ο πυρήνας αποτελούνταν από τον παραγωγό, μηχανικό ήχου, μουσικό και συνθέτη Alan Parsons και τραγουδιστή, τραγουδοποιό και πιανίστα Eric Woolfson.

Τους συνόδευαν διάφοροι μουσικοί και ορισμένοι σχετικά σταθεροί συντελεστές, όπως ο κιθαρίστας Ian Bairnson, ο ενορχηστρωτής Andrew Powell, ο μπασίστας και τραγουδιστής David Paton, ο ντράμερ Stuart Elliott και οι τραγουδιστές Lenny Zakatek και Chris Rainbow.. Ο Parsons και ο Woolfson μοιράστηκαν συγγραφικά έργα σε όλα σχεδόν τα τραγούδια του Project, με τον Parsons να είναι παραγωγός ή συμπαραγωγός όλων των ηχογραφήσεων του συγκροτήματος.

Οι Alan Parsons Project κυκλοφόρησαν έντεκα στούντιο άλμπουμ στη 15χρονη καριέρα τους, με το πιο επιτυχημένο να είναι το I Robot (1977) και το Eye in the Sky (1982). Πολλά από τα άλμπουμ τους έχουν εννοιολογικό χαρακτήρα και επικεντρώνονται σε θέματα επιστημονικής φαντασίας , υπερφυσικά , λογοτεχνικά και κοινωνιολογικά θέματα. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή τραγούδια του γκρουπ είναι τα " I Wouldn't Want to Be Like You ", " Games People Play ", " Time ", " Sirius "/" Eye in the Sky " και " Don't Answer Me ".

Pipeline

 

 

 

 

Lucifer

 

 

 

Where's The Walrus

 

 

 

I Robot

 

 

 

Mammagamma

 

 

 

Voyager

 

 

 

The Gold Bug

 

 

 

Genesis Ch.1 V.32