Aaliyah ήταν το 'κάτι 'άλλο', 11 τραγούδια

Aaliyah ήταν το 'κάτι 'άλλο', 11 τραγούδια

Πέρασαν 22 χρόνια από τον θάνατο της και κάθε μέρα κερδίζει περισσότερους φίλους. Είχε γεννηθεί 16 Ιανουαρίου 1979.

Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Σε νεαρή ηλικία, εμφανίστηκε στην τηλεόραση, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Star Search, όπου τραγούδησε μαζί με την Gladys Knight.

Στην ηλικία των 12 ετών, υπέγραψε με τη δισκογραφική εταιρία Jive Records και τη Blackground Records, από το θείο της Barry Hankerson. Ο θείος της τη σύστησε στον R. Kelly, ο οποίος έγινε μέντοράς της, καθώς και παραγωγός της πρώτης της δισκογραφικής δουλειάς Age Ain't Nothing but a Number.

Το άλμπουμ πούλησε τρία εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε διπλά πλατινένιο. Μετά από ισχυρισμούς παράνομου γάμου με τον Kelly, η Aaliyah έληξε το συμβόλαιό της με την Jive και υπέγραψε με την Atlantic Records.

Για το δεύτερό της άλμπουμ, συνεργάστηκε με τον Timbaland και τη Missy Elliott. Το τραγούδι One in a Million πούλησε 3,7 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 8 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το 2000 έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία Romeo Must Die. Επίσης συμμετείχε και στο soundtrack της ταινίας, με το "Try Again".

Το τραγούδι έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100, κάνοντας την, την πρώτη καλλιτέχνιδα που φτάνει στην 1η θέση του chart, βασισμένο μόνο στο ραδιοφωνικό airplay.

Έπειτα, γύρισε την ταινία Queen of the Damned και τον Ιούλιο του 2001 κυκλοφόρησε το τρίτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ της με τίτλο το όνομά της, το οποίο κατέκτησε την κορυφή του Billboard 200.

Στις 25 Αυγούστου του 2001, μαζί με άλλα οκτώ άτομα σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις Μπαχάμες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ "Rock the Boat". Από τότε, η μουσική της έχει γνωρίσει εμπορική επιτυχία με αρκετές μετά θάνατον κυκλοφορίες.

Με τις συνολικές πωλήσεις των άλμπουμ της να φτάνουν τα 32 εκατομμύρια αντίτυπα, η Aaliyah θεωρείται πως προσδιόρισε την R&B και hip-hop μουσική, κερδίζοντας τον τίτλο "Πριγκίπισσα της R&B". Έχει βραβευτεί με τρία American Music Awards και δύο MTV VMAs, ενώ έχει λάβει πέντε υποψηφιότητες για Grammy. Το περιοδικό Billboard κατέταξε την Aaliyah ως τη 10η πιο επιτυχημένη R&B τραγουδίστρια των τελευταίων εικοσιπέντε χρόνων και τη 27η πιο επιτυχημένη στην ιστορία.

BACK AND FORTH

 

 

ROCK THE BOAT

 

 

AT YOUR BEST (You are love)

 

 

IF YOUR GIRL ONLY KNEW

 

 

THE ONE I GAVE MY HEART TO

 

 

ARE YOU THAT SOMEBODY?

 

 

TRY AGAIN

 

 

WE NEED A RESOLUTION

 

 

I CARE 4 U

 

 

ONE IN A MILLION

 

 

i MISS YOU

 

 

Video Url

 

 

Ελάτε στην παρέα μας