Τα φοβερά 80s! Συγκροτήματα που αξίζει να θυμηθούμε!

Σε καραντίνα στο σπίτι ακούμε τα εναλλακτικά φοβερά 80's

 

του Λουκά Ιωάννου

 

 

The The

 

Δημιούργημα του Matt Johnson, ένα από τα καλύτερα 'γκρουπ' των 80s. Έπαιξαν μαζί του από τον Johnny Marr ως την Sinéad O'Connor.

The The - This Is The Day

Video Url

 

 

The Pale Fountains

 

Τέσσερις νέοι από το Λίβερπουλ, με επιρροές από τα 60ς, πήγαν κόντρα στο ρεύμα αδιαφορώντας για την συνθ-ποπ και το new wave και σκάρωσαν υπέροχες μελωδίες που έμειναν αξέχαστες.

The Pale Fountains - Palm of my hand

 

Video Url

 

 

China Crisis

 

Μια μπάντα χαμηλών τόνων από την επαρχία του Λίβερπουλ. Πάντρεψαν τους ηλεκτρονικούς ήχους που είχαν φέρει στο προσκήνιο οι OMD, Human League κλπ με τις λεπτές ισορροπίες της κλασσικής ενορχήστρωσης. Έγιναν πολύ λιγότερο γνωστοί απ' ότι τους άξιζε.

China Crisis - Wishful Thinking

 

 

 

 

 

The Teardrop Explodes

 

Τι φοβερή εποχή για το Λίβερπουλ! Ο Julian Cope φτιάχνει τους Teardrop Explodes με επιρροές τόσο από την μετα-πανκ σκηνή όσο κι από την γενιά της κλασσικής αγγλικής ποπ και της ψυχεδέλειας.

The Teardrop Explodes – Reward

Video Url

 

 

The Dream Academy

 

Γκρουπ της μιας μεγάλης επιτυχίας (και σε συμπαραγωγή του David Gilmour) που προσπάθησε να συνδυάσει ήχους κλασσικής ορχήστρας με την power-pop και το new wave.

Dream Academy - Life In A Northern Town

 

 

 

 

 

A Certain Ratio

 

Η μετα-πανκ γενιά του Μάντσεστερ που μετά επηρεάστηκε από τους Joy Division. Αν και οι συνάδελφοί τους τούς έχουν σε μεγάλη εκτίμηση, δεν ευτύχησαν να γνωρίσουν κανένα hit, αν και το άξιζαν και με το παραπάνω.

A Certain Ratio - Do The Du

Video Url

 

Comsat Angels

 

Από το βιομηχανικό Σέφιλντ, έφτιαξαν κομμάτια με πολύ διαφορετική φόρμα, συχνά αφηρημένη, που κατέληγε να ανήκει στην ανανεωτική ποπ-πανκ σκηνή χωρίς να περιορίζεται σ' αυτήν. Επηρέασαν πάρα πολλές σημερινές μπάντες (βλ. Editors, Interpol).

The Comsat Angels - Independence Day

 

 

 

 

 

Altered Images

 

Σκωτσέζοι, με μια δαιμονισμένα σαρκαστική ικανότητα να διαστρεβλώνουν την χαζοχαρούμενη ποπ της εποχής φτιάχνοντας μικρά διαμαντάκια της ποπ των 80s.

Altered Images - I Could Be Happy

 

Video Url

 

 

Oingo Boingo

 

Αμερικάνικο γκρουπ που ξεκίνησε στα 70s αλλά είναι τυπικό δείγμα της νέας μετά-πανκ new wave των 80s και του πως η Βρετανική εισβολή επηρέασε τους νέους μουσικούς από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Oingo Boingo - Weird Science (1985) από την ομώνυμη ταινία του John Hughes, χαρακτηριστικό δείγμα της προ-ίντερνετ εποχής

 

Video Url

 

 

Wall of Voodoo

 

Από το Λος Άντζελες, επιχείρησαν να παντρέψουν το αμερικάνικο new wave και τις επιρροές τους από country και mexican. Ο δημιουργός τους Stan Ridgway έκανε αξιοσημείωτη solo καριέρα.

Wall Of Voodoo - Mexican Radio

 

Video Url