Come As You Are - 1 τραγούδι 10 ερμηνείες

Come As You Are - 1 τραγούδι 10 ερμηνείες

Η απροσδόκητη επιτυχία του βασικού σινγκλ του άλμπουμ, " Smells Like Teen Spirit " οδήγησε τους Nirvana στην επικρατούσα τάση, με το Nevermind να κυκλοφορεί δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του σινγκλ.

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, το συγκρότημα και η εταιρεία διαχείρισης συζήτησαν αν θα κυκλοφορήσουν το "Come as You Are" ή το " In Bloom " ως το επόμενο σινγκλ από το άλμπουμ λόγω των ανησυχιών του Cobain σχετικά με την ομοιότητα του πρώτου με το τραγούδι του Killing Joke " Eighties "." (1984).

Μετά από κάποια πειθώ από την εταιρεία διαχείρισης, ο Cobain συμφώνησε να κυκλοφορήσει το "Come as You Are" ως δεύτερο σινγκλ λόγω των εμπορικών του δυνατοτήτων. 

Οι Killing Joke ήταν αναστατωμένοι για το τραγούδι και υπήρχαν φήμες ότι είχε γίνει μήνυση που κατατέθηκε για το τραγούδι, αν και η μήνυση δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ο κιθαρίστας των Killing Joke Geordie Walker, λέγεται ότι ήταν αναστατωμένος για την όλη κατάσταση και ένιωθε ότι οι Nirvana (που σύμφωνα με τον Walker αρνήθηκαν τη σύνδεση μεταξύ των δύο τραγουδιών) χειρίστηκαν το θέμα άσχημα.

Ομοιότητες μεταξύ Το «Come as You Are» και το «Life Goes On» των The Damned έχουν επίσης σημειωθεί.

NIRVANA

 

 

YUNA

 

 

BEBO BEST AND THE SUPER LOUNGE ORCHESTRA

 

 

CIVIL TWILIGHT

 

 

THE PIERCES

 

 

EMILIE SIMON

 

 

CHARLIE HUNTER TRIO

 

 

REBECCA LOEBE

 

 

CAETANO VELOSO

 

 

LAURA LOVE